Бебешки храни

Артикули 1-1 от 1

Какво да гледате при избор на бебешка храна?

Изборът на подходящата, щадяща, но високо хранителна храна за бебето е ключов момент в неговото развитие. Нелеката отговорност, която родителите имат, е да преценят кой продукт би бил най-подходящ за правилното и здравословно израстване на тяхното съкровище. Сред най-популярните предложения, предназначени за постепенно захранване, ще откриете адаптирани млека, каши, пюрета, сокчета и напитки. В зависимост от марката, хранителните стойности варират в широки граници.

Видове:

  • адаптирани млека - несъмнени адаптираното мляко е най-близкият заместител на майчината кърма. Без значение от причината за прекратяване на кърменето, всеки родител трябва да намери равностоен като хранителни качества заместител. Адаптираното мляко е разтворимо мляко с добавени витамини, които доставят на крехкия детски организъм необходимите за израстването вещества. Адаптираното мляко може да бъде консумирано от самото раждане на бебето или като допълнение към майчината кърма.
  • каши - кашите са сред най - мощните имуностимуланти за крехкия детски организъм. Абсолютно натурални, лесни за приготвяне и с естествен произход на съставките, кашите съдържат идеалните пропорции на въглехидрат, протеин и мазнини. Вкусовите им качества са добри, а консистенцията е лесна за консумация. Пюретата са богати на вещества, но са лесни за храносмилане. Щадящи за към деликатния бебешки стомах.
  • пюрета - плодовите и зеленчукови пюрета са добър източник на ценни хранителни вещества. Пълни с витамини и фибри, те имат приятен вкус и лека текстура. Лесни са за храносмилане и не предизвикват болки в стомаха. Усвояват се лесно. Имат подходяща консистенция за лесна консумация, която не изисква дъвчене. Захранването с пюрета е препоръчително не по-рано от 4-ти навършен месец на бебето.
  • сокчета и напитки - натуралните сокове са идеален продукт за бебета, богат на витамини и полезни вещества. Въпреки това изборът на сок трябва да е внимателен, защото някои плодове не са препоръчителни до определена възраст. На сайта patilanci.bg можете подробно да разгледате предложения и препоръки за всеки продукт. Дори някоя напитка да не е подходяща за малчугана Ви, винаги можете да откриете алтернатива в каталога.
  • чай - ако все пак искате да разнообразите менюто на бебето, можете да му разтваряте гранулиран чай. Той е щадящ към деликатния организъм и няма ефект върху нервната система. Не нарушава съня, нито смущава настроението. Има приятен вкус и полезни хранителни качества, които действат успокоително.

Каша или пюре да вземем?

Захранването на бебето е ключов период от неговото развитие. За да израсне здраво, то трябва да получава храна с висока хранителна стойност, която е богата на витамини и минерали. Отбиването на бебето от майчината кърма или адаптираното мляко е период, в който внимателното подбиране на храна определя как организмът на детето ще реагира. Ако се колебаете дали да му давате пюрета или каши, ето няколко полезни съвета. И двата продукта са богати на вещества и влакнини. Те допринасят за правилното и пълноценно развитие на младия организъм. Пюретата, които най-често са плодови, зеленчукови или смес, са богат източник на фибри и на витамини, но не са толкова засищащи. От друга страна, кашите, които са на зърнена основа съдържат висок процент въглехидрат и протеин, необходими за правилното възстановяване и развитие на тялото на бебето. Препоръчителна консумацията както на пюрета, така и на каши. Стига да са без добавени консерванти и оцветители, те ще доставят необходимите вещества на подрастващия организъм. Идеална лека закуска между храненията са плодовите сокове, напитки и чайове.

Изберете сега от Патиланци

Ако искате да осигурите най-добрите грижи за вашето съкровище, доверете се на Патиланци. Екипът ни цели да създава и поддържа продукти, които не само ще направят всекидневните родителски задължения по-лесни, но ще осигурят най-доброто за малчуганите. Посетете patilanci.bg и можете да разгледате богатия каталог, който магазинът предлага.