Детски играчки за бутане и дърпане

  1. 32.00 лв.
  2. 32.00 лв.

Артикули 1-36 от 135

Детски играчки за бутане и дърпане

 

Кога вашето малко дете ще може да използва играчки за бутане и дърпане?

Ако вашето  дете все още се учи да ходи , играчките за бутане и дърпане са идеално занимание за него.

Тези играчки се основават на уменията, които то може би вече е придобило, като например да се избута от пода и да застане в изправена позиция. Следващата голяма стъпка за малкият малчуган  е ходенето и тук идват играчките за бутане и дърпане.

Държането на играчка за бутане ще даде на вашето малко дете нещо, което да го поддържа и направлява, докато ходи. Това ще му помогне да се научи да гледа напред, за да се увери, че избягва препятствията. Това ще повиши нейната увереност и ще я насърчи да бъде по-координирана, докато се придвижва .
 

  • На около 15-месечна възраст вашето малко дете може да е в състояние да бута играчка с колела, като количка с блокчета . Тя обаче ще трябва да е на равен под, за да няма препядствия пред него.
  • На 18 месеца вашето малко дете може да се радва да използва новооткритите си умения, като ви помага с домакинската работа. Например, то може да бута детска играчка метла по пода.

Използването на играчка за дърпане е по-сложно от използването на играчка за бутане. Вашето малко дете ще трябва да държи ръката си зад себе си и ще иска от време на време да поглежда назад, за да провери играчката си. Междувременно то също ще трябва да се увери, че не се блъска в нищо. Детето няма да се справя през цялото време, така че бъдете внимателни и винаги  в готовност, за да я гушкате и утешавате, ако падне.

  • До две години вашето малко дете ще има много практика в бутането и дърпането. Тя ще може лесно да бута и дърпа количката си с блокове. Тя ще дърпа малки играчки, като дърпащо се куче на колела, като същевременно поддържа стабилен път 

Как играчките за бутане и дърпане подпомагат за развитието на децата.

Ето как играчките за бутане и дърпане упражняват движението и мисленето на малките деца:

Силни мускули: Грубите двигателни умения включват големите мускули на тялото, като тези на ръцете и краката. Колкото повече малки деца имат шанс да използват тези големи мускули, толкова по-силни стават. Вземете играчки за бутане и дърпане! За да ги използват, малките деца трябва да упражнят голяма мускулна сила. Това поддържа умения за движение като стоене, ходене и завъртане.

Координация: Да се ​​научите да манипулирате играчките за бутане и дърпане изисква много координация! Пълзенето или ходенето, докато бутате или дърпате играчка е много по-сложно от пълзенето или ходенето сам. Стигането от тук до там с една от тези играчки също може да подкрепи уменията за баланс и концентрация.

Ръце и пръсти: Играчките за бутане и дърпане също са отлични за фини двигателни умения. Малчуганите се научават да хващат тези играчки по начини, които ги карат да се движат ефективно, което може да укрепи ръцете и сцеплението им и да усъвършенства движенията на ръцете и пръстите им.

Пространствени умения:  Помагат на малките деца да разберат къде се намират те и предметите един спрямо друг. Докато бутат или дърпат играчката си, мозъкът им използва пространствени умения, за да им помогне да решат къде да отидат, колко далеч трябва да стигнат и какви завои трябва да направят, за да стигнат до целта си. Докато играете заедно с вашето малко дете, можете също да въвеждате насочващи думи, като около , под, наляво, надясно . Бонус: Това подобрява и езиковите умения!

Мислене: Играчките за бутане и дърпане могат да подкрепят повече от умения за движение. Някои от тях изискват и малките да си сложат мислещите шапки. Потърсете такива с вградена форма, цвят и броене. Имайте предвид, че опциите без батерии са най-добри, защото включват по-отворена игра, която е богата на възможности за решаване на проблеми .

Въображение: Играчките са уникално допълнение към преструваната игра . Косачки за трева играчки, прахосмукачки, пазарски колички, бебешки колички. Пример: Играчка прахосмукачка е фантастичен начин за насърчаване малчуганите да се чувстват полезни като помагат за чистенето на къщата.

Информация за безопасност

Всеки път, когато вашето дете си играе с играчка за бутане или дърпане, уверете се, че е в зона, където няма стъпки, които биха могли да го накарат да падне, докато е разсеян от цялото забавление.

Как мога да насърча моето малко дете да опита да бута и дърпа?


Вашето малко дете обича да ви имитира.
Пластмасова количка за пазаруване или количка с размер на малко дете е идеална, особено след като вашето малко дете може да я пълни и изпразва – друго любимо занимание на малкото дете.
След като придобие чувството си за баланс и се изправи на крака, дайте й играчка за теглене на животно, която да вземе на разходка. Вашето малко дете особено ще хареса играчки, които издават звуци и се клатят нагоре-надолу, докато ги влачи. Те също така ще й помогнат да практикува запазване на равновесие, дори когато е разсеяна.

Защо да закупя бебешки играчки от Patilanci.bg?

При нас ще намерите различни бебешки играчки за дърпане и бутане, които са занимателни, интересни и развиват равновесието на децата. Играчките са в различни цветове, форми и големина. Те са изработени така, че да привличат вниманието на децата и да им задържат интереса за дълъг период от време.Ние предоставяме един чудесен вариант за занимание вкъщи, за вас остава само да изберете коя е вашата игра  и да я поръчате.