ISOFIX системи

Артикули 1-6 от 6

на страница
Хранене на бебе

 

Какво е ISOFIX?

ISOFIX е система за прикрепяне на детски и бебешки столчета към автомобили. Тя е призната по международен стандарт. Тя осигурява с до 70% по безопасен, бърз и лесен начин за монтиране на бебешкото кошче към задната седалка на колата. Благодарение на тази система се предотвратява използването коланите в автомобила. Името ISOFIX е съзбрано от ISO, което е Организация за международен стандарт, и FIX в буквален превод от английски „закрепвам“. Това е иновация, която представлява доста опростено закрепващо съоръжение в автомобила, като днес по-голяма част от тях още при конструирането си са снабдени с нужните свързващи елементи. Системата позволява твърдо съединение с колата, което не позволява разместване на седалката и осигурява комфорт и по-голяма безопасност по време на път.

Защо да изберем ISOFIX?

Детските седалки за коли, които работят по ISOFIX, са много по-удобни и лесни за монтаж, като при тях шансът да монтирате неправилно се свежда до минимум. Така се предотвратява напълно възможността от разместването или падането по време на път. Освен това тя позволява много по-бърз монтаж, в сравнение с останалите видове приспособления за кола. Не се използват допълнителни устройства или аксесоари при монтажа, като например коланите на автомобила. Столчето се прикрепя здраво към колата, като осигурява с до 70% повече безопасност за детенцето, водача и другите пътници.

Как да монтираме ISOFIX?

ISOFOX е добавена в около 99% от автомобилите, които са излезнали на пазара след 2006г. Тя се използва от производители, които се опитват да я наложат като стандарт в закрепването на детските седалки и кошчета към колата. Ако вашата кола притежава подобно приспособление, то вие лесно ще се ориентирате при нейния монтаж. При системата се използват двойни ISOFIX куки, закрепени към столчето, и ISOFIX халки, които са монтирани в автомобила. Халките можете да откриете между задната седалка и нейната облегалка. Закачате куките от количката за халките и така ще създадете една здрава и стабилна връзка между шасито и детското столче.

В три лесни стъпки при наличие на тази система във вашата кола, вие ще можете да сложите столчето:

  • Стъпка 1: Изваждате куките ISOFOX посредством специално поставени на него плъзгачи от двете му страни.
  • Стъпка 2: Поставяте детското столче или бебешки кош върху основата, предварително сложена в колата и пристискате облегалката силно назад.
  • Стъпка 3: Прикрепвате куките към халките от ISOFOX системата в автомобила и сте готови.

Част от колите притежават и допълнения към ISOFOX:

  • ISOFIX крак - при системата за опорен крак, столчето за кола притежава т.н. „крак“, който се изважда от предната част на детската седалка и стъпва на пода, за да осигури по-голяма стабилност.
  • ISOFIX котва - задната част на столчето се закрепя към халка, която е монтирана допълнително на гърба на задната седалка. Така кошчето се закрепя на няколко места за по-голяма безопасност.

Доверете се на Патиланци

Ние в patilanci.bg избираме само висококачествени и доказали се продукти, за да ви помогнем по време на отглеждането на вашето дете. Поради тази причина ние ви предлагаме ISOFIX, за да осигурите по-голяма безопасност на вашето детенце по време на път и по-голямо ваше спокойствие. При нас ще откриете седалки за кола за новородени бебенца и дечица между една и седем годинки. Предлагаме всички продукти със съпътстваща гаранция и удобна доставка.