Професии

Артикули 1-11 от 11

на страница

 За  каква кариера мечтаехте, когато бяхте дете? 

"Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?" Това е един от най-задаваните въпроси , които възрастните задават на децата, а отговорите винаги са интересни ,с въображение и влагане на много мечти. От автомобилни състезатели до лекари, те започват да мислят и мечтаят за работа и какви ще станат , когато пораснат.

Децата търсят идеи за бъдещата си работа от своите близки, от любимите си герои от книги или филми и дори от любимите си играчки. 

Спомняте ли си каква кариера мечтаехте да имате, когато бяхте дете? Ако сте искали да бъдете супергерой, принцеса или магьосник, може бързо да сте се отказали след като сте разбрали, че тази работа всъщност не съществува. Но има някои по-реални мечтани професии, които се появяват отново и отново, ако попитате децата „ Какъв искаш да станеш, когато пораснеш ?“ Много често кариерата, която децата споменават, предлагат тръпка, действие, слава или шанс да се помогне на хората. Независимо дали децата го осъзнават или не, много от тези професии се различават драстично по отношение на необходимия опит, образование, качества  и потенциала за печалба.

Като деца нямаше нищо по-забавно и вълнуващо от разопаковането на нова играчка.

Както при повечето продукти, тези, които са специализирани за игра от деца, трябва да са интересни, функционални, интерактивни и безопасни за вашето дете. Когато се изработва дизайна на играчките трябва да се направи крачка напред, за да гарантират, че продуктите са подходящи за възрастовата група на тяхната аудитория и не съдържат опасности, като например части, достатъчно малки, за да бъдат погълнати.

Играчките, с които децата си играят в ранните им години, могат да ги насочат към кариерите, с които да си  изкарват прехраната след време.

Играчки за деца от 3 до 6 години (предучилищна и детска градина)

Децата в предучилищна възраст и децата в детската градина имат по-дълъг период на внимание от малките. Обикновено те говорят много и задават много въпроси. Обичат да експериментират и да развиват физическите си умения.

Най-желаните кариери за деца са се променили през годините. 

Въз основа на нашето проучване, първите пет професии, които децата искат да бъдат, когато пораснат, са в съответствие с това, което сме виждали в предишни поколения:

  • Лекар
  • Ветеринарен лекар
  • Пожарникар
  • Полицай
  • Учител. 

При направени проучвания за избора на професии при децата, е установено, че от всички лекари - 80% са момичета. Момичетата са по-склонни да избират научни кариери, отколкото момчетата, чиито избори са наклонени към държавна служба - а именно полицай и пожарникар.

При последни проучвания мечтаните професии се променят.

Някой от новите предпочитани професии са:

  • Гримиране - любимо занимание на повечето млади дами. Освен забавни, игрите с декоративна козметика развиват естетическия вкус, художествените умения и креативността на децата. Учат момичетата на навици за поддържане на добър външен вид.
  • Супермаркети и магазини -Посещението в магазин е истинска радост за повечето деца. Ако детето обича да играе на „магазин“ у дома, събира монети, за да може да си  купи или да продаде продукти. Така усещането е много по-истинско, а забавлението за децата е огромно.
  • Свиренето и изучаването на музика е любимо занимание на хора от всички възрасти, включително деца — и доказано е, че е забавно.Децата чрез музиката се отпускат, изразяват себе си, как се чувстват и можете да разберете каква музика ги забавлява.
  • Оръжията стават едни от най-любимите играчки на момчетата. Те се надяват като пораснат да станат като своите любими екшън герои. Вземат пример от тях и жеалят да притежават техните оръжия и способности.

Защо да изберете patilanci.bg?

В Патиланци можете да осигурите забавлението за деца от всички възрасти. Безценен момент е, когато човек види искрената детска усмивка, щом то зърне така желаната играчка? В patilanci.bg може да намерите разнообразни играчки свързани с различни професии и интереси за вашето дете. Всяка от тях съдържа необходимите компоненти за пълноценна и интересна игра. В онлайн магазин Патиланци предлаганите продукти са резултат от усилена работа с марките, които магазина поддържа. Те създават продукти, съобразени с интересите на малчуганите. Целта да ги изработят по начин, който максимално да се приближава до действителния външен вид на продукта. Екипът на Патиланци работи усилено, за да създаде и да поддържа богат асортимент, които освен че е интересен, отключва пътя на любопитството и любознанието на малчуганите.