Авенджърс

  1. 77.90 лв.
  2. 18.80 лв.

Артикули 1-19 от 19

Отмъстителите

Екипът от супергерои от комикси, известен като Отмъстителите, включваше някои от най-популярните герои във вселената на Marvel Comics . Обявен за „най-могъщите супергерои на Земята“, екипът е създаден от писателя Стан Лий и художника Джак Кърби и дебютира в „Отмъстителите“ №. 1 (септември 1963 г.).


Екипът на супергероите се характеризираше с вътрешен конфликт и дължеше съществуването си до голяма степен на машинациите на злодей. Локи, скандинавският бог на пакостите, маневрира своя полубрат, богът на гръмотевиците Тор, в битка срещу Невероятния Хълк . Този скандал също привлича вниманието на Iron Man и дуото за борба с престъпността Ant-Man and the Wasp. Въпреки че този квартет отначало вярва, че Хълк е злодеят, отговорен за акт на железопътен саботаж, Локи бързо се очертава като истинският виновник и претърпява решително поражение. Преди героите да се разпръснат, Ant-Man им предлага да направят връзката си постоянна и се раждат Отмъстителите (име, предложено от Осата).
Съставът на отбора се промени почти веднага, с напускането на Хълк и добавянето на Капитан Америка , който беше замръзнал в блок от лед от края на Втората световна война. По-късно Тор, Giant-Man (бившият Ant-Man, който по-късно ще промени името си отново на Goliath) и Осата едновременно напускат отбора. След това Капитан Америка се озовава начело на нов отряд от Отмъстителите, всеки от които има минало. Сред тях е и владеещият лък Hawkeye, който преди това се биеше срещу Iron Man. Quicksilver, скоростен мутант, и Алената вещица, млада жена със силата да променя вероятностите, също се присъединяват към отряда. Те са били членове на Братството на злите мутанти заедно с баща си Магнето. Темата за изкуплението се засилва, когато Wonder Man, представен като злодей в The Avengers no. 9 (октомври 1964 г.), завръща се от мъртвите като герой и заема мястото си в редиците на Отмъстителите.


От самото си създаване „Отмъстителите“ беше хит. Първоначалният успех на сериала несъмнено се дължеше много на мощните изображения на Kirby. Кърби не само е създал Капитан Америка с писателя Джо Саймън през 1941 г., но също така си е сътрудничил с Лий по такива основни заглавия на Marvel като The Fantastic Four , The Incredible Hulk и Journey into Mystery . Художникът Дон Хек умело пое рисуването на Отмъстителите, след като Кърби напусна. Лий продължава да пише книгата, докато не предаде поредицата на Рой Томас през 1966 г. През следващите няколко години Томас работи с такива забележителни художници на Marvel като Хек, Джон Бушема, Джийн Колан, Бари Уиндзор-Смит, Сал Бушема и Нийл Адамс .
През 70-те и 80-те години на миналия век членството на Отмъстителите се променя няколко пъти, като нараства драстично. До средата на 80-те години на миналия век базираният в Ню Йорк отбор достигна толкова тромави размери, че втори отряд - Отмъстителите на Западното крайбрежие - беше сформиран в Лос Анджелис, Калифорния, под първоначалното ръководство на Hawkeye. През 1989 г. дебютира екип от неподходящи хора, оформящи се като Отмъстителите на Големите езера, но така и не постигна официално положение с нито един от двукрайбрежните отбори. 90-те години на миналия век бяха изпълнени с минисериали „Отмъстителите“ и други поддържащи заглавия, изпълнени от различни творчески екипи, включително изключително популярния, продължителен във времето „ Отмъстителите завинаги“ (1998–99). Busiek описа повечето от приключенията на екипа в The Avengersот 1997 до 2002 г. Той си сътрудничи с артисти като Джордж Перес, Стюарт Имонен и Джон Ромита, младши, преди да напусне сериала.


По време на събитието „Гражданска война“ на Marvel Comics (2006–07) се появиха два съпернически отбора на Отмъстителите. Iron Man организира официалния екип, Могъщите отмъстители. Те подкрепиха и наложиха Закона за регистрация на свръхчовешки. Този закон задължава супергероите да разкриват самоличността си на правителството. За разлика от тях, Новите отмъстители бяха подземен екип от герои, които се противопоставиха на акта. Новите отмъстители включват Люк Кейдж, Спайдърмен и Върколак . По-късно Норман Озбърн, оригиналният Зелен таласъм, става високопоставен държавен служител. Той организира свои собствени Тъмни отмъстители, включително прикрити суперзлодеи. След като Озбърн падна от власт, отново имаше един отбор на Отмъстителите, въпреки че не след дълго второстепенните отряди на Отмъстителите се появиха отново. През 2010 г. дебютираха Академията на Отмъстителите, който описва подробно програмата за обучение на Отмъстителите за млади свръхчовеци и Тайните отмъстители , за свръхчовешки екип от тайни оперативни работници. Новите отмъстители също бяха пуснати отново. През 2012 г. имаше кросоувър събитие с участието на Отмъстителите срещу X-Men . Uncanny Avengers (2012) впоследствие стартира със състав, който включва членове и на двата най-добри супер отбора на Marvel.
Отмъстителите бяха изобразени в множество анимационни филми и телевизионни сериали. Екипът направи своя дебют във филма на живо в The Avengers (2012). Режисьор и съавтор на Джос Уедън, филмът беше хит както за феновете, така и за критиците. „Отмъстителите“ спечелиха над 1,5 милиарда долара в световен мащаб, което го прави един от най-касовите филми на всички времена. Уедън се завърна, за да режисира продължението, Отмъстителите: Епохата на Ultron (2015). Джо и Антъни Русо, които бяха ръководили филмите на Marvel Captain America: The Winter Soldier (2014) и Captain America: Civil War (2016), поеха режисьорския стол на Avengers: Infinity War (2018). Осемнадесет филма за период от 10 години бяха изградени до Безкрайна война . Историята изправи почти всеки голям супергерой на Marvel срещу Лудия титан, Танос. Тази масивна повествователна дъга беше завършена с „Отмъстителите: Край на играта“ (2019).

Някои изненадващи факти за Marvel


Вселената на Марвел може да е странно място...


    1. Агент Фил Коулсън се появи само в първия филм за Тор, защото Самюъл Л. Джаксън беше зает и никога не е бил предназначен да бъде повтарящ се герой.
     2. В Captain America: The Winter Soldier , Кап има списък с неща, които иска да навакса. В списъка се появяват различни елементи в зависимост от това къде гледате филма!
     3. В Доктор Стрейндж Бенедикт Къмбърбач играе злия злодей Дормаму. Още по-странно е, че Къмбърбач не е озвучил героя и не е посочен гласов актьор за гласа на Дормаму; все още остава загадка кой го е направил!
     4. Instagram и непринуденото влогване на Том Холанд вдъхновиха началото на Spiderman: Homecoming .
     5. Точно като този списък понякога трябва да се случват спойлери за филми. Том Холанд обаче имаше проблем със случайно изтекли спойлери.
     6. Голямата седмица на Фюри: Ник Фюри е зает човек в най-добрите времена, но в света на Marvel Thor , Iron Man 2 И Невероятният Хълк се случиха в същата седмица!
     7.JARVIS означава „Просто доста много интелигентна система“.
     8.Том Холанд разбра, че е получил ролята на Спайдърмен чрез публикация в Instagram.
     9. Думата "Zombies" е запазена марка от Marvel Studios през 1973 г.
     10. Във вселената на Marvel има две Infinity Gauntlets, едната се вижда в стаята за съкровища на Один за дясната ръка. Левият, Танос е след.
     11. Когато най-добрият приятел на Капитан Америка, Бъки Барнс, беше промит, той отговаряше за обучението на Романоф да бъде убиец. Бъки я научи на уменията, от които в крайна сметка ще се нуждае, за да стане Черна вдовица.
     12. MCU има свой собствен канал за новини, който публикува видеоклипове в Youtube за кинематографичната вселена на Marvel.
     13. Крайната кредитна сцена на филма „ Отмъстителите “ е добавена много по-късно от снимките, така че актьорският състав вече е започнал други проекти. Крис Евънс беше пуснал брада за различна роля, така че носеше протеза на челюстта.
     14. Истинската военна полиция беше статисти в атаката на сцената в Ню Йорк в Отмъстителите . Там бяха около 25 от тях.
     15. Събитията във Infinity war се развиват само за два дни.
     16. Първоначално, във филма Infinity War , Капитан Америка беше записан само след 2 часа. Когато сценаристите разбраха, трябваше да се върнат и да го напишат!


Написано или без сценарий: Няма да повярвате!

Ето колекция от странни, незаписани моменти и готини реплики от актьорския състав и екипажа.


      17. Репликата „Той е приятел от работа“ от Thor: Ragnarok предизвика голямо вълнение в социалните медии, достатъчно, за да му даде емблематичен статут в кинематографичната вселена на Marvel. Беше предложено на Крис Хемсуърт между кадрите от дете, посещаващо снимачната площадка.
      18. Робърт Даунинг младши криеше храна около снимачната площадка на почти всеки филм на чудо, за да може да хапне по време на снимките. Ако видите Iron Man да хапва във филма, вероятно не е написан по сценарий.
      19. В Iron Man 2 Ник Фюри се позовава на откриването на чука на Тор, когато казва: „Имаме по-големи проблеми, за които да се тревожим в Югозапада“. Това беше наистина натоварена седмица за Fury!
      20. За филма „ Пазители на галактиката “ беше написан сценарий с езика на Грут (състоящ се само от „I am groot“ и от време на време „We are groot“), преведен на английски.
      21. Сценаристите на Infinity War не знаеха за войните във Ваканда, защото Черната пантера се снимаше по същото време като Infinity War. Когато актьорският състав на Черната пантера долетя за филм, актьорите започнаха да го правят на снимачната площадка, така че беше написано във Infinity War.

Комиксовата вселена на Марвел


Въпреки кинематографичната мощ, каквато е кинематографичната вселена на Marvel, е лесно да забравим, че идват от комикс . Ето някои изненадващи факти за комиксите на Marvel.
      22. Комиксите на Marvel описват злодей, който буквално е тухлена стена. Наречен „Стената“, този злодей се появи в комиксите за Спайдърмен .
      23. Черната вдовица е на повече от 70 години в комиксите. Тя изглежда млада поради подобен серум и процес, използвани от Капитан Америка.
      24. Камала Хан е пакистанска тийнейджърка, която става г-жа Марвел. Тя е първият супергерой на Marvel, който е пакистанско момиче!
      25. Елвис Пресли беше вдъхновението за прическата на Капитан Марвел-младши.
      26.'Damage Control' са екип, отговорен за оправянето на сгради след хаоса, останал след битките на Отмъстителите срещу злото.
      27. През 2009 г. Marvel Comics произвеждат комикс, в който героите са животни, съответстващи на истинските отмъстители, включително Throg; Тор като жаба.
      28. Питър Поркър е прасе-паяк от комикс, публикуван за първи път през 1983 г. Питър Поркър е съществувал преди Spider-Man: Into The Spider-stih.

Голям бюджет филми с големи бюджетни факти


Открихме някои удивителни факти за парите във вселената на чудо.
      29.Терънс Хауърд беше платен повече от Робърт Дауни-младши за ролята на Джеймс Роудс в първия Iron Man , защото беше по-плодотворен актьор. Робърт Дауни младши направи 2,5 милиона долара от Iron Man , докато Терънс Хауърд направи между 3,5-4,5 милиона долара.
      30. Получаваме първия поглед върху съществуването на Wakanda във втория филм на Iron Man , когато се появява на картата на SHEILD
       31. Въпреки че Железният човек е милиардер, крал Т'Чала струва над 5 пъти повече от Тони Старк и което прави Черната пантера най-богатият отмъстител.

Факти за Marvel: Кроссоувърите


Обичайте или мразете чудо, не можете да отречете, че влагат работа във филмите си. Ето някои чудесни факти за умните кросоувъри, които можете да видите във филмите:
      32.Marvel Studios (собственост на Disney) произвежда филмите на Marvel, които създават кинематографичната вселена на Marvel. X-men бяха собственост на 20th Century Fox, който създаде филмите X-men. Въпреки това, Disney наскоро придоби Fox, така че стискам палци за противопоставяне на Черната пантера/Вомаха.
      33. В „Отмъстителите “ фермер пита Брус Банер „Извънземен ли си?“, достатъчно разумен въпрос, когато гигантско зелено чудовище пада от небето. Репликата е наклон към Alien , защото фермерът (изигран от Хари Дийн Стантън) играе член на екипажа в първия филм за Alien !
      34. В Капитан Америка: Първият отмъстител Червеният череп казва: „Фюрерът е твърде зает да копае дрънкулки в пустинята“. Това е препратка към сцена от Индиана Джоунс и Похитителите на изгубения ковчег , когато нацистите изкопават Ковчега на Завета.
      35. На гроба на Ник Фюри има библейски пасаж: Езекиал 25:17. Това е почит към героя на Самюъл Л. Джаксън във филма Pulp Fiction.
      36. Робърт Дауни младши (Железният човек) и Мариса Томей (леля Мей) излизат преди години. Той я препоръча за ролята на леля Мей.
      37. За да подражават на увековечената сцена в Междузвездни войни , където Люк Скайуокър губи дясната си ръка, създателите на Marvel се погрижиха поне един крайник да бъде загубен или осакатен във всеки филм от Фаза 2.
      38. Дарт Вейдър е вдъхновен от чудодейния герой Доктор Дум.
      39. Комиксите Amalgam комбинираха супергерой на Marvel с DC такъв. Например Батман и Върколак като Тъмен нокът.
      40. Филмите „Мъжете в черно“ са собственост на Marvel от 1994 г.

 

Отворете каталога с предложените от нас играчки.

Изберете предпочетената от вашето дете играчка. Нашият екип се е постарал да избере най-интересните играчки на Отмъстителите, които ще задържат вниманието на вашия малчуган за дълъг период от време. Те са забавни, цветни, интересни и предизвикват въображението на децата. При нас можете да намерите голямо разнообразие , като започнем от екшън фигури, пъзели и стигнем до ученически принадлежности и дори спални комплекти. Разгледайте и поръчайте бързо и много лесно, но ако все още имате въпроси, нужда от консултация или просто искате съвет, потърсете ни, чрез формите за контакт. На разположение сме за вашите въпроси.