Категории

Плюшени кукли

  1. 33.00 лв.
  2. Simba-Disney- Mandalorian, Воин, 25 см. | P1412822 Simba-Disney- Mandalorian, Воин, 25 см. | P1412822
    Няма наличност!

Артикули 1-35 от 35

Плюшени кукли

Значението на плюшените играчки в живота на вашето дете

Просто здравият разум е, че децата обичат плюшени играчки. Но защо?

Tъй като децата знаят, че плюшено кученце или кукла принцеса представлява живо същество, те могат да се свързват и да придават емоции към него. Играта с тези „приятели“ позволява на децата да изследват своите сложни чувства.

Така че играта с плюшени играчки и кукли може да помогне на децата да изследват и изразяват своите чувства и емоции по-лесно. Но какво означава това, наистина? Как точно плюшено мече или плюшено куче улесняват децата да разбират по-добре себе си и света около тях?

За щастие нашата статия дава бърз списък.

  • Плюшените играчки могат да помогнат на децата да направят първата крачка към независимост.

За малките светът може да изглежда голям, страшен и съкрушителен без защитата на родителите им до тях по всяко време. С плюшен приятел децата могат да се почувстват така, сякаш винаги са с тях защитник, който им дава увереност да изследват света сами повече.

  • Плюшените играчки могат да помогнат на децата да се справят и да разберат своите по-сложни емоции.

Децата на тази възраст могат да се научат да управляват емоциите си чрез ролева игра с кукли. Това им дава начин да предадат собствените си преживявания по игрив, незастрашителен начин." Така че вместо да натрупват емоции, които са твърде трудни за разбиране, камо ли за изразяване, децата могат да използват своите плюшени играчки, за да ги изиграят по начин, който има смисъл за тях.

  • Плюшените играчки могат да помогнат на децата да усъвършенстват своите езикови и говорни умения.

Докато децата говорят със своите плюшени животни и други плюшени приятели, те също слушат звука на собствения си глас, сами измислят как най-добре да кажат това, което искат да кажат, и упражняват уменията си за произношение. В крайна сметка, колкото повече децата говорят – независимо дали става дума за вас или техните плюшени животни – толкова повече практика ще получат и толкова по-добри в общуването ще станат.

  • Плюшените играчки могат да помогнат на децата да се разбират по-добре с другите.


Социалните правила и норми могат да бъдат едни от най-трудните уроци за научаване. Дори някои от нас, възрастните, все още се борят с това от време на време. С плюшени приятели и кукли децата могат да практикуват безопасно навигиране по тези препятствия, като разиграват сценарии и експериментират с различните възможности.

  • Плюшените играчки могат да помогнат на децата да придобият усещане за контрол над своя свят.


Както споменах по-рано, за децата светът може да изглежда като голямо, страшно и съкрушително място, пълно с хаос и зловещи непознаваеми неща. Въпреки това, когато децата поемат ролята на родител или настойник пред своите плюшени приятели, изведнъж част от този свят става напълно управляема, разбираема и безопасна.

Всички тези предимства са страхотни, разбира се, но като се замисля малко по-задълбочено, не мога да не забележа... Те не се отнасят непременно конкретно до плюшените играчки. Децата с огромното си въображение са напълно способни да извлекат всички тези предимства от нещо различно от плюш, като пластмасова кукла, екшън фигурка или дори дървена пръчка с очи. И така... какво му е на плюша, който е толкова страхотен?

Вярвам, че отговорът е нещо, което много от нас обикновено не смятат за особено важно: гушкане, уют, мекота и прегръдка. Истинската полза от плюшените играчки не е просто, че те са чудесни за подпомагане на децата да общуват, да споделят чувствата си и да разбират своя свят. Плюшените играчки са страхотни, защото учат децата как да се гушкат, как да прегръщат и как да бъдат по-грижовни и обичащи. В края на краищата едно е да придобиете уменията и увереността, от които се нуждаете, за да се ориентирате в света, съвсем друго е да можете да се ориентирате в този свят с чувство на състрадание и грижа. Мисля, че точно това плюшените играчки помагат на децата да се научат как да правят.Изберете интересна пухкава играчка


Чувствате се принудени да добавите още няколко играчки за гушкане в живота на детето си? Вижте списъка по-долу с особено меки и пухкави нови приятели в Патиланци. В каталога сме представили голямо разнообразие на детски плюшени играчки, в различни форми и размери. Ако имате нужда от насоки, потърсете ни.