Facebook Pixel

Бебешки меки играчки

Виж като Решетка Списък

Артикули 1-36 от 124

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. ТОП
  -30%ПРОМОЦИЯ
  Special Price 4.51 лв. Regular Price 6.45 лв.
 2. ТОП
  -30%ПРОМОЦИЯ
  Special Price 6.45 лв. Regular Price 9.22 лв.
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-36 от 124

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
Бебешки меки играчки

Любимите меки играчки

Всяко дете се нуждае от любимата мека играчка или 2  или дори 10! – и независимо дали е традиционно пухкаво животно или модерна, интерактивна плюшена играчка, която говори и издава забавни звуци, всичко, което има значение е, че е супер меко и идеално за гушкане.

За мнозина плюшените животни са нещо повече от играчки. Те стават част от семейството, дори и повече те са най-добрият приятел на малчуганите. Много деца имат любимо плюшено животно, което ги утешава през всички часове на деня и нощта. 

Любимците се предлагат във всякакви форми и размери - има мечки, маймунки, жирафи, зайчета и много други видове. Някои бебета и малки деца се отказват от любимите си плюшени животни в ранна възраст, докато други ги пазят завинаги. Всъщност някои деца запазват любимците си през зряла възраст, предавайки плюшените си приятели на собствените си деца. 

Избор на безопасно плюшено животно за вашето бебе

И когато става въпрос за избор на уютен приятел за бебета, искате да сте сигурни в няколко неща.

 • Без малки парченца или опасности от задавяне: Най-добре е да изберете плюшено животно, което има бродирани очи и носове и пълнеж, а не мъниста, в ръцете и краката. Това може да предотврати падането или откъсването на всякакви разхлабени части и впоследствие поставяне в устата на вашето бебе.
 • Изберете подходящи за бебета и родители тъкани: Важно е да се уверите, че плюшеното животно на вашето бебе е меко и няма да дразни кожата му. Опитайте се да избягвате тъкани като найлон и полиестер, тъй като те съдържат синтетика. Изберете играчки, изработени от памучно или трикотажно трико, и които не съдържат вредни оцветители. Можете също да изберете такъв, който може да се пере в пералня, което е удобно за тези неизбежни бъркотии.
 • Изберете такъв, който е подходящ за възрастта: плюшени животни, работещи с батерии, които светят и издават звуци, вероятно са по-подходящи за малко дете, отколкото за бебета. 

С толкова много сладки, пухкави плюшени животни е трудно да знаете какво да изберете. И докато вашето малко дете вероятно ще ви уведоми кой от тях обича, добра идея е да проучите някои отлични опции. Кой знае, един от тях може да стане любимецът на вашето мъниче и най-новият член на семейството! 

Съвременните деца имат достъп до играчки с различни  форми и размери. Някои играчки са пухкави и глезени, докато други са високотехнологични, но знаете ли, че меките обикновено са най-предпочитани сред децата? За децата плюшеното мече е приятел, който може да ги слуша или говори с тях, независимо къде отиват. Може също да служи като отдушник за техните чувства и емоции, които иначе са неизразими чрез думи.

Спомняте ли си още първото си плюшено мече? За мнозина този космат подарък е първият им приятел от детството, така че не е чудно, че децата могат да се привързват толкова към малките си другари.

Многобройни проучвания показват, че меките играчки имат положителен ефект върху развитието на детето. Дори в днешната технологична епоха магазините по целия свят все още са пълни с меки играчки и обичани от мнозина!

Предимства на меките играчки за бебета

Бебетата обичат да докосват и да усещат нови текстури, меките играчки могат да осигурят перфектната комбинация за развитие на сензорни умения и насърчаване на социален и емоционален растеж. Дори на толкова ранна възраст бебетата започват да схващат различните цветове, размери и текстури на света около тях, а меките играчки са идеалният начин за тях да изследват нови и интересни неща.

Точно като възрастните, бебетата изпитват безпокойство и страдание. Светът е страшно място за тях и един от начините да ги облекчите и да им осигурите комфорт е като им покажете любимото им животно. Меките играчки могат да дадат на бебетата усещане за увереност и познаване. Те също така са в състояние да помогнат на бебетата да се самоуспокоят. Ако са подложени на стресови ситуации, плюшеният любимец до тях може да им помогне да търсят утеха и да създадат илюзията, че са с любим човек. 

Освен че осигуряват усещане за комфорт, меките играчки също помагат на бебетата да развият социалните си умения. Любимците могат да им помогнат да се потопят в игра на преструване. Това може да включва имитация на това, което им е познато, като да се преструвате, че ядете храна, да се преструвате, че разговаряте с мама или татко, да се преструвате, че играете с брат или сестра или други приятели. Това може да послужи като основа за укрепване на техните социални умения. 

Тъй като играта на преструване ги насърчава да взаимодействат с други хора, меките играчки също могат да помогнат на бебетата да развият своите езикови и комуникационни умения. Играта на преструване ги насърчава да говорят с други хора, като полагат основата за научаване на писане и четене в близко бъдеще. 

Меките играчки също насърчават бебетата да се грижат за другите хора и да ценят наличието на връзки. Помага им да разберат важността на емпатията и състраданието, както и да задоволят нуждата си да подхранват други хора. 

Когато купувате меки играчки за бебета, е важно да се уверите, че са подходящи за лица под 12-месечна възраст. Поради инстинкта на бебето да изследва с устата си, важно е да няма малки части или разхлабени влакна, които могат да представляват опасност от задавяне.

 • Изберете плюшени животни, които са подходящи за възрастта на вашето дете:Винаги четете указанията за възрастта на марката, за да сте сигурни, че играчката е подходяща за етапа на развитие на вашето дете.

Най-добри плюшени животни за новородени

Плюшена играчка е идеалният подарък за посрещане на ново бебе в семейството. От супер прилепнали плюшени зайчета до успокояващи сензорни играчки, това са нашите избори за най-добрите плюшени животни за бебета.

Разгледайте и изберете

Тук ви представихме някои от многото ни специални играчки за бебета, така че, моля, насладете се на спокойно разглеждане на всички наши подбрани играчки. Всяка мека играчка има подробно описание за подходящата възрастова група, нейни функции и материал за изработка. Стремим се, да ви осигурим удобство и комфорт, като ви даваме възможност да поръчате онлайн от нашия магазин, всичко от което имате нужда, за забавлението на вашето бебе.