Категории

Хълк

Артикули 1-3 от 3

Любимият Хълк

Хълк е измислен супергерой , появяващ се в публикации на американския издател Marvel Comics . Създаден от писателя Стан Лий и художника Джак Кърби , героят се появява за първи път в дебютния брой на The Incredible Hulk (май 1962 г.). В изявите си в комиксите героят е едновременно Хълк, зеленокож, едър и мускулест хуманоид, притежаващ огромна степен на физическа сила, и неговото его д-р Робърт Брус Банър , физически слаб, социално оттеглен и емоционално резервиран физик. Двамата съществуват като независими дисоциативни личности и се възмущават един срещу друг.

Невероятният Хълк №1 (май 1962 г.). Обложка от Джак Кърби и Пол Рейнман. След случайното му излагане на гама лъчи спасявайки живота на Рик Джоунс по време на взривяването на експериментална бомба, Банър се трансформира физически в Хълк, когато е подложен на емоционален стрес, по или против негова воля, което често води до разрушителни буйства и конфликти, които усложняват цивилния живот на Банър. Нивото на сила на Хълк обикновено се предава пропорционално на нивото му на гняв. Обикновено представян като разярен дивак, Хълк е представян с други личности, базирани на счупената психика на Банер, от безмозъчна, разрушителна сила до брилянтен войн или гениален учен сам по себе си. Въпреки желанието на Хълк и Банер за самота, героят има голям поддържащ актьорски състав. Това включва любовницата на Банер Бети Рос, най-добрия му приятел Рик Джоунс, братовчедка му She-Hulk, и терапевт и съюзник Док Самсон. В допълнение, алтер егото на Хълк има много ключови поддържащи герои, като съоснователите на супергеройския екип Отмъстителите, неговата кралица Кайера, колегите воини Корг и Миек и синовете Скаар и Хиро-Кала. Въпреки това, неговата неконтролируема сила го доведе до конфликт с неговите колеги герои и други. Въпреки това той прави всичко възможно да прави това, което е правилно, докато се бори със злодеи като Leader, Abomination, Absorbing Man и други.

Лий заяви, че създаването на Хълк е вдъхновено от комбинация от Франкенщайн и д-р Джекил и г-н Хайд . Въпреки че окраската на Хълк е варирала през цялата история на публикацията на героя, най-обичайният цвят е зелен.
Един от най-емблематичните герои в популярната култура, персонажът се появява в различни стоки, като дрехи и колекционерски предмети, вдъхновява структури от реалния свят като атракции в тематичния парк и е споменаван в редица медии. Банер и Хълк са адаптирани в превъплъщения на екшън, анимация и видеоигри. Героят е изигран за първи път в игрален филм на живо от Ерик Бана .

Смайващи забавни факти за Хълк


Мислите ли, че познавате тази машина за стройни, зелени мускули? Бързо - вижте тези стряскащи факти за Хълк, преди да изгубите нервите си! Всички познават Хълк - той е голям, зелен и определено един от най-добрите супергерои. Той е точно обратното на тихия учен Брус Банер и двамата не винаги са щастливи да споделят едно и също тяло! Но колко добре наистина познавате Хълк? Вижте тези епични факти за Marvel, за да разберете!


    1. Той има супер разтегливи панталони!


Как иначе щяха да останат панталоните му, след като всичките му други дрехи са се скъсали? Но бельото на Хълк не е просто направено от някакъв стар разтеглив материал, те са направени специално от един от Фантастичната четворка.

     2. Гама лъчението е реално


За разлика от вибраниума, адамантия и други части от науката за супергероите, гама-лъчението е нещо съвсем реално. Може да идва от космоса и дори да мутира и променя ДНК, но в реалния свят това обикновено води до ужасно нараняване, а не до свръхчовешка сила. Така че не го опитвайте у дома!


     3. Хълк всъщност не беше толкова популярен


Въпреки че определено са един от най-добрите герои на Marvel някога, оригиналните комикси за Хълк не се продаваха много добре. Всъщност той беше почти отменен няколко пъти!

      4. Чудовището със зелени очи!


Освен че се ядосва, Хълк също ревнува много лесно. В една сюжетна линия той толкова се разстройва от идеята бившата му приятелка да отиде на среща с някого, че се опитва да изяде новия мъж.

      5. Хълк беше почти сив!


Когато Стан Лий написа Хълк, той първоначално искаше той да бъде сив. Но тогава беше доста трудно сивото да изглежда добре в комиксите, така че вместо това се спряха на зеленото.

      6. Хълк може да вижда призраци!


Хълк има много отдавна забравени суперсили (повече за тях по-късно)... една от които е възможността да вижда призраци! Всъщност той е един от малкото герои на Marvel, които могат да видят Доктор Стрейндж, когато е в астралната си форма. Така че ето.


      7. Чудовището на Хълкенщайн


Стан Лий дойде с идеята за Хълк, като смеси класическите истории за Чудовището на Франкенщайн с Джекил и Хайд . Очевидно беше голям фен на призрачните истории!

      8. Благодаря, Брус!


Подобно на Джекил и Хайд, Хълк е основно двама души по едно и също време. А тихият учен Брус Банър винаги е заседнал вътре, непрекъснато се опитва да успокои Хълк. Всъщност причината Хълк да не наранява ПОВЕЧЕ хора е, че Брус му помага да измисли как да преобръща танкове и коли, без всъщност да смачква никого. Безопасността на първо място!

      9. Дъга Хълк!


Хълк е бил с много различни цветове през годините. Имаше оригиналния сив Хълк, зелен Хълк, тъмнозелен Хълк, червен Хълк, дори розов еднорог.

      10. Хълк може да диша под вода


Това е вярно! Тази тайна суперсила позволява на Хълк също да ходи на приключения на дъното на морето. Няма да спре този човек!

      11. Той има невероятна имунна система


Няма болести, които да разболяват Хълк. Това е така, защото антителата в кръвта му са толкова мощни, че моментално преодолява всяка кашлица, настинка или треска, които може да хване. Жалко, че не помага при проблемите с гнева му!


       12. Кръвта му е доста удобна


Поради антителата, инжекциите с кръв на Хълк могат да се използват като лекарство - и са спасили живота на няколко ранени герои от Marvel. Благодаря отново, Хълки!

      13. Разтегливите му панталони имат авариен джоб 


...Не за нещо грубо! Не – тъй като Брус често се събужда от трансформациите си на много различни места, той има зашит в панталона си комплект за спешна помощ, който има кибрит, кредитна карта и игла с конец вътре. За да може да получи помощ и след това да зашие комплекта обратно в панталоните си за следващия път! Умен, а!

      14. Хълк в маска на Хълк?


В един брой на оригиналните комикси Брус Банър изобретява машина, която само превръща тялото му в Хълк и оставя главата му сама. Така че, за да запази самоличността си, той трябваше да носи маска на Хълк!

      15. Хълк спаси живота на Брус Банър


Hawkeye веднъж застреля Брус Банер с адамантиева стрела и докато Брус трябваше да умре - Хълк не му позволи и бързо се трансформира в гигантското зелено чудовище. Когато Хълк свърши да се дърпа, той отново се превърна в напълно здрав Брус. Това е една страхотна суперсила!

      16. Боб Банер!


Стан Лий беше известен добре в запомнянето на имена и понякога наричаше Брус Банър Боб .

      17. Арни Смаш!


Арнолд Шварценегер беше почти избран да играе Хълк във филмите - но той беше твърде нисък.

      18. Винаги е време за Хълк


За известно време Хълк можеше да се трансформира само през нощта, като върколак. Друг път му се налагаше директен изстрел на радиация. В днешно време това се случва някак случайно!

      19. Хълк ни даде Върколак!


Ако не беше Хълк, нямаше да има Wolverine във Вселената на Marvel. Това е така, защото Върколакът първоначално е бил изпратен да убие Хълк - от канадското правителство, бихте ли повярвали! Оттогава са се помирили и са добри приятели.

      20. Но не само Wolverine...


И Тор, и Дердевил се появяват за първи път като герои в стари филми за Хълк. Така че наистина имаме много да благодарим на голямата зелена бучка!

Поръчайте зеленокожият Хълк

Разгледайте играчките на мускулестия Хълк. Предлагаме голямо разнообразие от играчки на Хълк. От всичките играчки, които се предлагат на пазара, нашият екип е подбрал играчки, които са предпочитани от децата, които привличат вниманието и го задържат за по- дълъг период. По този начин децата ще се забавляват, а родителите им ще си почиват. Поръчайте бързо и лесно, ако имате незададени въпроси, на разположение сме, с удоволствие ще ви отговорим.