Детски играчки с Мечо Пух

 1. Детска книга #10: Прости и забрави | PAT37620 Детска книга #10: Прости и забрави | PAT37620
  Нов
 2. Детска книга #8: Браво на отбора | PAT37619 Детска книга #8: Браво на отбора | PAT37619
  Нов
  10.90 лв.
 3. Детска книга #5: Много съжалявам | PAT37618 Детска книга #5: Много съжалявам | PAT37618
  Нов
 4. 42.90 лв.
 • 1
 • 2

Артикули 1-36 от 39

Любимият Мечо Пух

Главният герой, Мечо Пух, понякога наричан просто Пух или Мечо е добродушна мечка с жълта козина, обичаща меда, която живее в гората, заобикаляща гората Сто. Неговите спътници са мрачно сиво магаре, Прасенце , плахо прасе, Бухал, натрапчивият заек и енергично кенгуру, чието любознателно бебе Ру живее в чантата си. Пух, самоописана „Мечка с много малък мозък“, попада във всякакви трудни ситуации, а 10-те глави на книгата разказват различните му приключения.
В първата глава Пух чува пчелите в короната на дървото и вярва, че трябва да правят мед. След неуспешен опит да се изкачи на дървото, той използва балон, за да се преструва, че е облак, но пчелите са подозрителни. Решавайки, че са грешния вид пчели, Пух разбира, че не е в състояние да слезе, и привлича помощта на Кристофър Робин, който пука балона с пистолет. В по-късно приключение Пух посещава Зайо и след като яде твърде много, се забива на прага на Заека. През следващата седмица Пух е на пости, докато Кристофър Робин му прави компания. Най-накрая той е достатъчно слаб, за да могат другите да го измъкнат. Добротата на Пух също е очевидна, особено когато той намира липсващата опашка на Йори в четвърта глава. По-късно в книгата Пух демонстрира храбростта си, когато той и Кристофър Робин тръгват с обърнат нагоре чадър, за да спасят Прасчо от наводнение.
Историите са написани просто, за да се харесат на младите читатели и са пълни с комични моменти, както и глупави стихове. Работата обаче е забележителна и с прозренията си за човешкото поведение , а героите на Милн са очарователни, но и сложни.Оригиналните илюстрации на EH Shepard добавят към очарованието на книгата и помогнаха да се превърне в детска класика. Представен е и друг популярен герой, буен тигър на име Тигър.

За да отпразнуваме невероятната мечка с много малък мозък, ето няколко забавни и интересни факти, които може да не знаете за децата си....

 1. Истинската мечка, която го вдъхнови, Уини, беше канадска черна мечка.
 2. Кристофър, синът на Алън Александър Милн, получи плюшено мече на първия си рожден ден от баща си. Това беше 18-инчова мечка от универсалния магазин в Лондон, първоначално се казваше Едуард и можеше да ръмжи! Милн и синът му в крайна сметка преименуваха плюшеното Уини, на името на черната мечка, която отидоха да посетят в Лондонския зоопарк.
 3. Частта „Пух“ на Мечо Пух идва от лебед, който Милн и синът му се натъкнаха на почивка. Те нарекоха лебеда Пух.
 4. Освен Пух, Кристофър Робин имаше плюшено магаре, което щеше да вдъхнови Йори; пълно прасе, което ще вдъхнови Прасчо; пълно кенгуру, което ще вдъхнови Ру; и препариран тигър, който ще вдъхнови Тигъра.
 5. Оригиналните плюшени играчки Пух на Кристофър Робин се съхраняват в бронирана витрина в Нюйоркската обществена библиотека и виждат около 750 000 посетители годишно. Те са изключително крехки и тяхната среда постоянно се следи за температура, относителна влажност и нива на светлина.
 6. Единствената оригинална играчка, която не можете да видите в Нюйоркската обществена библиотека, е Ру. Кристофър Робин Милн го загуби някъде през 30-те години на миналия век в ябълкова градина.
 7. Причината, поради която Милн спре да пише детски книги и особено за Мечо Пух, беше, че той изпита „изумление“ от славата, на която синът му беше изложен.
 8. Корпорацията Дисни вече притежава всички права върху книгите и историите. Въпреки това, авторските права в Обединеното кралство върху текста на оригиналните книги на Мечо Пух изтичат на 1 януари 2027 г., в началото на годината след 70-ата годишнина от смъртта на автора.
 9. През 2014 г. се проведе среща в малкия град Тушин, Полша, за да се вземе решение за нов патрон за местна детска площадка. Пух беше предложен, но след това беше осъден поради съмнителното му облекло (без панталони). „Той е полугол, което е напълно неподходящо за деца“, каза съветникът Ришард Чичи.
 10. Спомняте ли си как Пух и бандата имат игра, която играят, наречена „Poohsticks“? Е, Световното първенство на Poohsticks се провежда в Англия всяка година!

Защо да ни се доверите?


Обърнете внимание на богатия набор от играчки с различни размери на Мечо Пух. Също така предлагаме разнообразие от пъзели, книжки и много други играчки на Мечо Пух и приятели. Разгледайте внимателно нашия каталог и поръчайте предпочетената от вас играчка. Ако имате въпроси или колебания, относно даден продукт, потърсете ни.