Междузвездни Войни

 1. 109.90 лв.
 2. 116.90 лв.
 3. 99.90 лв.
 4. 24.90 лв.
 5. 44.90 лв.
 6. 24.90 лв.
 7. 24.90 лв.
 8. 74.90 лв.
 9. 74.90 лв.
 10. 69.90 лв.
 11. 21.90 лв.
 • 1
 • 2

Артикули 1-36 от 54

Интересна информация - Междузвездни войни за деца


Междузвездни войни е поредица от научно-фантастични филми на Джордж Лукас . Star Wars е толкова популярен, че има книги , видеоигри , телевизионни предавания, играчки и др.
Междузвездни войни също са известни със своята емблематична музика и едно от най-популярните музикални произведения , писани някога за филм, от Джон Уилямс .
В тези филми роботите се наричат дроиди, взето от английската дума android (което означава човекоподобен), въпреки че много от тях не изглеждат много човешки. Някои от главните герои и злодеи във филмите използват енергийни мечове, наречени светлинни мечове , които могат да режат почти всичко.

Настройки


"Силата"


Силата е магическа сила и в известен смисъл е като религия. Вярването е, че силата протича през всяко живо същество.
Хората, които могат да контролират Силата с ума си, получават редица специални сили, като телепатия , телекенеза (преместване на нещата с ума) и предузнаване (да знаят за нещата, преди да се случат), също така контролират ума (да казват на хората команди, които трябва да следват).

 • Джедаите и ситите


Джедаите са група същества, които използват Силата, за да донесат мир и хармония на хората, планетите и културите. Те са обучени да използват силата си за добри цели. Те са заклети врагове с друга група, наречена ситите. Обикновено те използват зелени, сини, оранжеви, жълти или лилави светлинни мечове.
Ситите са група същества, които използват силата като източник на енергия; те са обучени да използват силата, за да получат максимална сила. Ситите обикновено използват силата, за да получат власт в битки с враговете си, които са джедаите. Те също така използват силата, за да донесат разрушение на вселената и всичко по пътя им. Те са антагонисти и обикновено използват червени светлинни мечове. Обикновено има само двама сити, майстор и чирак.

 • Светлинен меч


Светлинният меч е опасно и мощно оръжие , използвано от джедаите и ситите. Може да се опише просто като лек меч. Тези оръжия са много специални за джедай или сит. Те са изработени по поръчка по специални спецификации от джедаите или ситите. Ситите са склонни да вземат светлинния меч на джедай като награда, ако спечелят битката. Много епични битки са водени със светлинни мечове между джедаите и ситите. За да бъде светлинният меч оръжие, той се захранва от специален кристал, наречен кибер кристал. Причината да е мощен и опасен е, че когато някой докосне острието, човек веднага се изгаря.

История

Анакин Скайуокър е младо момче, което среща Оби-Уан Кеноби и научава пътищата на Силата (и да стане джедай). Въпреки че джедаите нямат право да се женят, като възрастен Анакин се влюбва в сенатор Падме Амидала и те се женят. По-късно Анакин отива на Тъмната страна и се обръща срещу Оби-Уан Кеноби и останалите джедаи. След това той се преименува на Дарт Вейдър. Преди да се обърне срещу съпругата си, Анакин имаше две деца от сенатор Амидала, Лея и Люк Скайуокър , за които той не знае. Сенатор Амидала умира, след като роди близнаците им. След раждането близнаците са разделени, за да попречат на Вейдър и Тъмната страна да намерят и наранят децата. Оби-Уан Кеноби изпраща Люк на планета, наречена Татуин да живее с чичо си Оуен и леля Беру. Лея е отгледана от сенатор Бейл Органа от планетата Алдераан, тя се нарича принцеса Лея Органа.
Когато остареят, Люк и Лея се срещат отново. Отначало те не знаят, че са брат и сестра, но в крайна сметка разбират. Те помагат в борбата срещу злото правителство, наречено Галактическата империя. Люк също научава пътищата на джедаите от Оби-Уан Кеноби и Йода . В крайна сметка те побеждават Империята, с помощта на Бунта, а Люк помага на баща си Анакин да стане отново добър. За съжаление Анакин умира. След това галактиката се запазва за известно време.
Тридесет години по-късно обаче Империята се издига отново под формата на Първия орден. Новата република обаче не вярва, че това е заплаха. Тези, които вярват, образуват Съпротивата, водена от Лея. Люк изчезна, а Лея се омъжи за Хан Соло. Те имат дете на име Бен, но Бен е покварен от Първия орден и сега се казва Кайло Рен. Рей, чистач на пустинята, се бие с Хан срещу Първия орден, но Кайло Рен убива баща му. Въпреки това, Рей все пак успява да спечели голямо поражение срещу Първия орден с помощта на Съпротивата. Тогава Рей намира Люк, който търси първия храм на джедаите и повече знания за джедаите.


Същества от Междузвездни войни

 • Пазителите на Ahch-To

Монахините с ламантин от „Последните джедаи“ може и да не харесват веднага Рей, но ние определено ги харесваме. Тези мъдри пазители в кремави навици са колкото сладки, толкова и интензивни.

 • Евоки

Да, Лукас прекали с плюшените мечета убийци на Ендор, населявайки филмови и телевизионни проекти с тези горски пухчета-воини. И именно техният много проектиран за сладост фактор за първи път раздели феновете на Междузвездни войни като про- и анти-Евок преди много време — дори ако някои скептици се смекчиха малко, след като летвата беше понижена през 1999 г. от Джар Джар Бинкс.

 • R2-D2 и C-3PO

Въпреки че разказът може да ги раздели, те са неразделна съвместна част тук, подходяща за мястото им като страхотен екшън-комедиен екип. R2-D2 е дроидът, който кралските членове на Resistance винаги търсят — бипкащият механик „направи всичко“ и понякога проектор. А C-3PO е всезнаещият, придирчив иконом на протокола, езиците и определянето на шансовете.


Разширена вселена

Създадени са много книги, късометражни филми и видеоигри, които се занимават със събития, които не се случват в оригиналните филми. Те също така разказват за нещата, които са се случили във филмите. Например книгата Death Star разказва за изграждането и унищожаването на космическата станция от оригиналния филм. Разказва много за нещата, които се виждат в този филм, но от гледна точка на хората на станцията.

Факти от „Междузвездни войни“, които не знаехте


В чест на своя 30-ти епизод, сме събрали интересни факти за легендарната научнофантастична филмова сага Междузвездни войни . Ако някога сте искали да разширите познанията си за светлинните мечове, езиците на евок и какво се случва зад кулисите, това ще напълни мозъка ви с любопитни факти за тази известна галактика. Специални благодарности на музикантите, които предоставиха своите парчета на това видео, включително Beantown Swing Orchestra , Estraadiraadio и Coyote Kisses .
Колко от тези факти от Междузвездни войни знаете? Дори и най-отдадените джедаи може да бъдат изненадани от случващото се в Галактическата империя.

 1. Йода почти беше изигран от маймуна.

Според книгата The Making of Star Wars от JW Rinzler, Джордж Лукас първоначално е планирал Йода да бъде изигран от очарователна маймуна, носеща маска и носеща бастун.

     2."Ewok" никога не е говорено в оригиналната трилогия.

Думата "Ewok" никога не се произнася от герой в оригиналната трилогия. Въпреки това, видът е идентифициран в сценария и заключителните титри.

     3. Лицето на Боба Фет всъщност се вижда в оригиналните филми.

Може да си мислите, че никога не виждате лицето на Боба Фет в оригиналната трилогия, но актьорът, който играе Фет, Джеръми Булок, наистина застана на мястото на имперски офицер в последния момент.

     4. „Имам лошо предчувствие за това“ се превърна в шега за франчайза.

Фразата „Имам лошо предчувствие за това“ или „Имам много лошо предчувствие за това“ се казва във всеки филм от Междузвездни войни .

     5. Завръщането на джедаите почти имаше съвсем различен край

В сесия за разработване на история за „ Завръщането на джедаите “ Джордж Лукас се заигра с идеята, че след като Люк свали шлема на умиращия Вейдър, той го слага, провъзгласява „Сега аз съм Вейдър“ и се обръща към тъмната страна.

     6. 'N Sync почти имаше камео в Attack of the Clones.

Момчешка група 'N Sync направи камео в Attack of the Clones по молба на дъщерята на Джордж Лукас. Те бяха редактирани от окончателното изрязване.

     7. Йода няма определен вид.

Видът на Йода никога не е бил наричан. Загадка е.

     8. Йода не е Мъпет.

Легендарният кукер Франк Оз озвучи Йода и Джим Хенсън наблюдаваше творението му, но той беше построен от член на Lucasfilm. Така че не очаквайте да го видите на празничното парти на Кермит.

     9. В зависимост от филма, който гледате, Йода има различен брой пръсти на краката.

В The Phantom Menace Йода има три пръста на краката . Но в Империята отвръща на удара , Завръщането на джедаите и Отмъщението на ситите той има четири.

     10. В оригиналната трилогия няма жени пилоти на изтребители.

Въпреки че в оригиналния сценарий участваха жени пилоти на изтребители, те бяха премахнати от финалната версия .

     11. Междузвездни войни и 2001: Космическа одисея имат почти същия продуцентски екип.

Джордж Лукас се възхищаваше на Стенли Кубрик и когато се зае да прави „Междузвездни войни “, той нае толкова много хора, които са работили по „ 2001: Космическа одисея“ , че групата беше наречена „Класът от 2001“.

     12. Предисториите на Междузвездни войни използват компютърна анимация, за да създадат легиони от клонинги

В предисториите никога не е била създадена физическа броня за Clone Troopers. Всеки един клонинг Trooper беше компютърно анимиран .

     13. Куай-Гон Джин използва бръснач Gillette за своя комуникатор.

В Епизод 1 личният комуникатор, използван от Куай-Гон Джин, всъщност е направен от смола на Gillette Ladies Sensor Excell Razor. Сега това е гладко.

     14. ET беше във The Phantom Menace - нещо като.

Извънземната раса на ET: The Extra-Terrestrial се появява в Епизод I: Призрачната заплаха – официално свързваща световете на научната фантастика на Лукас и Спилбърг. Сенатор и неговата делегация от планетата Бродо Асоги присъстват в залата на Големите свиквания, когато кралица Амидала призовава за вот на недоверие.

     15. Евоките говорят тибетски.

Евокският език е комбинация от тибетски и непалски.

     16. Дейвид Линч предаде режисурата на джедаите .

Известният филмов режисьор Дейвид Линч си отиде , когато Джордж Лукас го помоли да режисира „Завръщането на джедаите“ .

     17. Дарт Вейдър е забранен от всички официални събития на Междузвездни войни .

Дейвид Проуз, актьорът, изобразил Дарт Вейдър (по форма, а не по глас), е забранен да присъства на официалните конгреси на Междузвездни войни , защото Джордж Лукас го намира за досаден.

     18. Звукът на TIE боен двигател всъщност е слон.

Звукът на двигателя на TIE Fighter е създаден чрез комбиниране на рев на слон и кола, движеща се по мокра настилка.

     19. Гласът на Чубака е еклектична смесица от други животни.

Гласът на Чубака е смесица от мечки, моржове, лъвове, язовци и други умиращи животни.

     20. Шумът на светлинния меч идва от познатото бръмчене на стар телевизор.
Шумът , който издава светлинният меч, се създава чрез комбиниране на бръмченето на тръбата за картина на стар телевизор и бръмченето на двигателя на филмов проектор .

     21. Можете да използвате колекционерски монети от Междузвездни войни като истински пари.

Малкият южнотихоокеански остров Ниуе приема колекционерски монети от " Междузвездни войни " в ограничено издание като законно платежно средство .

     22. Лиъм Нийсън беше твърде висок за Междузвездни войни .

Декорите за The Phantom Menace бяха толкова високи, колкото и актьорите, но не отчитаха 6'4" Лиъм Нийсън. Те трябваше да преработят всички каси на вратите за Куай-Гон Джин, което събра допълнителни 150 000 долара в продукцията разходи.

     23. Има достатъчно видеоклипове за почит на феновете, за да пресъздадете Нова надежда и Империята отвръща на удара .

Има пресъздавания от кадър за кадър на A New Hope и Empire Strikes Back , направени изцяло от лагерни видеоклипове с почит на феновете .

     24. Джаба Хижата първоначално е била предназначена да бъде космат.

Първоначално Джаба Хижата е бил замислен като мъхесто същество.

     25. Джордж Лукас напусна гилдията на режисьорите заради „Нова надежда“ .

Джордж Лукас плати глоба и подаде оставка от Гилдията на режисьорите, вместо да започне Епизод IV с традиционна кредитна последователност.

     26. Емблематичните начални надписи са създадени по неортодоксален начин.

Режисьорите използваха физическо обхождане , за да заснемат началните кредити в оригиналните филми.

     27. Харисън Форд почти не беше Хан Соло.

Бърт Рейнолдс беше сред най-големите претенденти за Хан Соло, заедно с Ал Пачино, Джак Никълсън и Кристофър Уокън.

     28. Империята отвръща на удара използва най-много стоп анимация.

От всички филми във франчайза, Empire използва най-много стоп анимация.

     29. Клиф Клавин прави камео в Empire .

Актьорът " Наздраве и историята на играчките" Джон Ратценбергер има за кратко участие в "Империята отвръща на удара" . Той е този, който казва на Хан да не излиза на студа да търси Люк. После сяда за бира с Норм.

     30. Хан Соло почти умря в края на Джедай .

Гари Кърц, първоначалният продуцент на „ Завръщането на джедаите “, каза, че в началото на историята Хан Соло умира и бунтовническите сили са оставени на парчета, а Люк изчезва в пустинята. Но Джордж Лукас смяташе, че убиването на главни герои ще навреди на продажбите на играчки, затова промени края на голямо парти на Ewok.

Прегледайте каралога за играчки в Patilanci.bg

В каталога с играчки, сме избрали различни занимателни продукти от научно-фантастичният филм Междузвездни войни. Стремим се да подсигурим вашето удобство и забавлението на децата. Разгледайте каталога и изберете желаният продукт за вашето дете. Предлагаме различни ученически аксесоари, шишета за вода, фигури и много други играчки за забавлението и образователната дейност на децата. И разбира се, за спокойствието на техните родители. При нужда от съвет или информация, ни потърсете, чрез формите за контакт.