Категории

Карнавални костюми

 1. 17.90 лв.
 2. 45.90 лв.
 3. 59.90 лв.
 4. 93.90 лв.
 5. 92.90 лв.
 6. 92.90 лв.
 7. 92.90 лв.

Артикули 1-36 от 83

Карнавални костюми

Децата през всички възрасти са обичали да се обличат в костюми и да участват в драматични ролеви игри. Независимо дали детето ви е дракон, принцеса или фея, мозъкът на вашето дете се зарежда, когато то облича костюм! И въпреки че може да ви се стори просто игра, когато детето ви облича тази пелерина, корона или пиратска превръзка на очите, мозъкът му се развива по повече начини, отколкото можете да си представите. Както педагозите в ранна детска възраст знаят, играта е работа на детето и децата се възползват от когнитивна, физическа, социална и емоционална полза чрез играта на обличане.

10 ползи за развитието на играта за обличане за деца:

 • Изграждане на мозъка

Обличането ангажира мозъка и паметта на вашето дете. Драматичната игра изисква децата да запомнят това, което са видели или чули. Помнят как се държи майка им, когато върши домакинска работа, и я имитират. Или си спомнят подробностите от приказка, която са чували, преди да я разиграят.

 •     Изграждане на речник

Играта за обличане изгражда речника, докато детето решава какво ще каже неговият или нейният герой. Това им дава възможност да разширят речника си с думи и фрази, които може да са чували в истории, но не биха използвали обикновено. След това децата могат да започнат да използват тези нови думи в разговорите.

 •     Решаване на проблеми

Кой ще бъде лекар? Кой ще бъде пациентът? Децата трябва да вземат решения, когато участват в играта на обличане. Те практикуват за решаване на проблеми, когато решават какви елементи на костюмите и реквизит трябва да има всеки герой, за да изиграе сценарий.

 •     Емпатия

Когато детето участва в ролева игра, това й помага да види света през очите на другия, което увеличава съпричастността – независимо дали се преструва на родител, който отглежда бебе, лекар, който се грижи за ранен пациент или пожарникар, който гаси пожар. Драматичната игра помага на децата да разберат ролята, която помощниците играят в живота ни.

 •     Емоционално развитие

Децата постоянно се сблъскват със страшни ситуации, които не разбират – независимо дали са свидетели на инцидент в реалния живот, или виждат изображения на насилие по телевизията. Децата обработват страховете си чрез игра, която им помага да осмислят света и да преодолеят чувството си на безпомощност. Като позволяваме на децата да разиграват страховете си чрез обличане и ролеви игри, ние помагаме на емоционалното им развитие.

 •     Двигателни умения

Децата развиват фини двигателни умения, като обличат дрехи, независимо дали закопчават риза, закопчават панталони с цип или връзват пиратска бандана Те използват големите си двигателни умения, когато участват в ролева игра, независимо дали скачат като супергерой, бягат като бейзболен играч или се въртят като балерина.

 •     Изследване на пола

Когато децата избират костюми и герои, които да бъдат, те могат да изследват различни полови идентичности и поведението на тези герои. Докато момчетата често искат да бъдат супергерои, пожарникари или пирати, а момичетата често искат да бъдат феи и принцеси, нормално е и здравословно децата да пробват различни роли на пола, докато научават за света. Детето никога не трябва да бъде осмивано, че се преструва на различен пол.

 •     Имитация

Децата са естествено подражателни същества. Те научават за света, като имитират живота на възрастните и другите около тях. Чрез обличане и драматична ролева игра децата изследват живота на други хора, като имитират техните действия, чувства и думи.

 •      Социализация

Играта с обличане насърчава сътрудничеството и редуването. Децата се учат как да преговарят, докато се съгласяват по истории и правила. Те развиват интерес към другите и се научават как да дават и взимат.

 •     Въображение

Детското въображение е безгранично и все още не е втвърдено и ограничено от „реалностите“ на света. Рудолф Щайнер, основателят на валдорфското образование, вярва, че играта с въображение в ранна детска възраст е ключът към творческото мислене през зрелите години.Когато децата участват в игра за обличане, въображението им получава свобода. Няма ограничение за това кой, къде или какви могат да бъдат те.

Разгледайте в сайта и поръчайте

Можете да разгледата каталога с цветни ,интересни и задържащи вниманието костюми. Прегледайте внимателно нашите продукти, изберете любимият екшън герой или анамационнен любимец. Можете да поръчате бързо и лесно от нашия онлайн магазин Патиланци, ако имате нужда от консултация , на разположение сме за вашите въпроси.