Facebook Pixel

Бебешки дрънкалки

Виж като Решетка Списък

Артикули 1-36 от 114

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
  1. ТОП
    -30%ПРОМОЦИЯ
    Special Price 4.84 лв. Regular Price 6.91 лв.
  2. ТОП
    -30%ПРОМОЦИЯ
    Special Price 6.45 лв. Regular Price 9.22 лв.
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-36 от 114

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Най-добрите причини да купите дрънкалки за бебета

Чудили ли сте се дали трябва да се купуват дрънкалки за бебета? Ето няколко причини да веземете най-добрите дрънкалки за бебета. Научете защо тези бебешки играчки са толкова важни за развитието на вашето дете.

Дрънкалките могат да бъдат изработени от различни материали като  дърво, пластмаса или плат. Някои играчки са с ярки цветове, други могат да бъдат черно-бели или едноцветни. Дрънкалките могат да бъдат изработени в различни форми и могат да изглеждат като музикални инструменти, животни, цветя или колички.

Звуци

Много дрънкалки издават различни звуци, когато се разклащат. Тези звуци могат да варират от глухите звуци, типични за дървените дрънкалки до дрънкане или звуци тип камбана от метални дрънкалки. Някои дрънкалки може дори да имат батерии и светлини на дисплея или да свирят приспивни песни, когато се натисне бутон.

Дрънкалките със светлини и музика, които се активират чрез натискане на бутон, учат бебетата на причина и следствие. Бебето ще се научи, че ако натисне бутон, може да активира играчката и това ще му помогне да бъде по-любопитно в обучението си.

Как се учат бебетата

Дрънкалките не са просто за забавление за бебето, с което да играе, те могат да помогнат да се научат бебетата на много нови умения.  Когато родителите или лицата, които се грижат за тях, държат дрънкалка, бебетата може първоначално да погледнат дрънкалката с очите си. Ако родителят премества дрънкалката от едната страна на другата, бебетата се научават да проследяват визуално или да координират очите си заедно, за да наблюдават движещата се играчка.

Звуците, издавани от дрънкалки, също могат да предупреждават бебетата за шум. Ако чуят звук на дрънкалка, бебетата в крайна сметка ще обърнат главите си към звука. 

В началото бебетата ще държат здраво дрънкалките си със силен рефлекс на хващане. С развитието на фините им двигателни умения те ще се научат да държат и разклащат дрънкалото си във въздуха. Те ще играят, като поднесат дрънкалката си до устата си и безопасно изследват тези бебешки играчки не само с ръцете си, но и с устата си.

Много дрънкалки също имат текстурирани повърхности, които им позволяват да стават като гризалки , тъй като бебетата дъвчат и гризат играчки, за да успокоят венците си, когато  никнат нови зъби. Бебетата също се научават да държат дрънкалката в една ръка, след което да прехвърлят играчката в друга ръка. 

 Какво представляват фините двигателни умения?

Много дрънкалки също имат движещи се части, които могат да се въртят, което може да помогне за по-нататъшното развитие на вниманието и фините двигателни умения на бебето. Докато много дрънкалки трябва да се държат в ръката на бебето, има дрънкалки за китките, които се прикрепят към китката или глезена на бебето. Дрънкалките за китките могат да помогнат на бебетата да научат за частите на тялото си. В крайна сметка те започват да осъзнават, че имат контрол над дрънкалото, като движат ръката си или ритат краката си.

Лично предпочитание

Много родители ще установят, че не всяко бебе харесва една и съща играчка и същото важи и за дрънкалките. Някои бебета се плашат, когато чуят звуци от дрънкалките си и плачат. Друго бебе може да намери звуците за успокояващи и да се успокои, когато чуе звуците.

Любимата дрънкалка на вашето дете също им помага да се мотивират да научат други, по-предизвикателни умения. Времето за корема не винаги е забавно за бебетата, но е важно. Бебетата трябва да се научат да им е удобно когато лежат по корем, докато вдигат главата си, за да развият контрол върху главата и шията. Като поставите любимата дрънкалка на бебето точно извън техния обсег, то може да бъде по-мотивирано да вдигне главата си,  да се научат да се търкалят, за да получат дрънкалката си, или дори да се въртят по пода на корема си, за да започнат да пълзят.

Съвети за почистване

Пластмасовите бебешки дрънкалки са лесни за почистване и хигиенизиране с кърпичка, особено след като бебетата обичат да се лигавят и да поставят тези големи играчки в устата си. Дрънкалки за китки от плат и други плюшени, меки играчки с дрънкалки могат да се перат в калъфка за възглавница в пералнята.

Защо да купим от online Patilanci.bg?

Голяма част от игрите, помагат за двигателното развитие на бебетата. Представете си как детето ви се учи на нови неща под формата на забавление. В каталога си сме подбрали и много видове дрънкалки от различни материални, различни цветове и форми. Ние предоставяме един чудесен вариант за занимания вкъщи или на разходка с количката, за Вас остава само да изберете коя е Вашата игра и да я поръчате.