Столчета за кола 9-36 кг

 1. Детско столче за кола Comfort Up i-size Green | PAT36307 Детско столче за кола Comfort Up i-size Green | PAT36307
  Нов
 2. Детско столче за кола Comfort up i-size Pink | PAT36306 Детско столче за кола Comfort up i-size Pink | PAT36306
  Нов
 3. 115.00 лв.
 4. 155.00 лв.
 5. Детски бежов стол за кола Aston | PAT28628 Детски бежов стол за кола Aston | PAT28628
  Няма наличност!
 6. Детски стол за кола Aston сив | PAT27935 Детски стол за кола Aston сив | PAT27935
  Няма наличност!
 7. Детски стол за кола Aston розов | PAT27929 Детски стол за кола Aston розов | PAT27929
  Няма наличност!

Артикули 1-36 от 126

Столчетата за кола от категория 9-36 кг без Isofix са подходящи за деца над 9 месечна възраст. Те не са подходящи за новородени, тъй като нямат напълно легнало положение. Могат да се регулират няколко позиции на гръбчето, ако се наложи детето да подремне в колата. Те могат да бъдат ползвани до около 10-тата година на детето и след това трябва да се смени с по-голямо. Столчетата за кола се захващат за задната седалка посредством коланите на автомобила, а самата детска седалка им 5-точков колан, с който се обезопасява детето. Много качествени продукти, отговарящи на всякакви международни стандарти за качество.

Детски столчета за кола 9-36 кг

За оптимална защита на детето по време на пътуване е задължително използването на детско столче за кола. Въпреки това, за да има защитен ефект, той трябва да е спрямо възрастта на вашето дете. Ако детското столче за кола е станало твърде малко, ще ви е необходимо столче за кола 9-36 кг. Неговото предназначение е от 9 месеца до 12 години.

Универсалното детско столче за кола от 9 до 36 килограма може да се използва в различни версии.

 • При транспортиране на бебе с тегло до петнадесет килограма, столчето за кола се монтира в режим група 1. Детето е фиксирано с интегрирани презрамки на седалките или предпазна маса.
 • Ако детето е надвишило параметрите на предишната група, столчето за кола 9-36 кг се използва в режим 2/3. В този случай бебето се закрепва с колан за кола.
 • Ако решите да си купите столче за кола 1-2-3, имайте предвид, че позицията с опция сън в него е минимална. Ето защо, за дълги пътувания се препоръчва закупуването на възглавница за сън. 

Като се вземе предвид възрастта на детето. Детското столче за кола от 9 до 36 кг ви позволява да увеличите височината на облегалката.

Когато модела се използва до шест годишна възраст, долната част на модела столче за кола 9-36 кг се отстранява. Резултатът е удобна възглавница, на която бебето може да седи удобно и да наблюдава какво се случва от прозореца на колата. 

Ако бебето ви е много малко, коланите трябва да са на нивото на раменете. Оптималната дължина се избира в закрепена форма чрез затягане на долния колан. Ако столче за кола 9-36 кг се използва за по-големи деца, е необходимо диагоналният колан, който да минава по рамото на детето, а хоризонталният фиксира таза, а не стомаха.

За малки деца детското столче за кола 9-36 кг има специална вложка, изработена от издръжлив мек материал. Използва се до около четири години. След това вложката и коланите се отстраняват, а трансформаторното детско столче за кола се превръща в обикновена седалка, при която детето се закрепва с колан за кола.