Тротинетки

Артикули 1-36 от 374

 1. 150.00 лв.
 2. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  187.00 лв. 220.00 лв.
 3. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  119.00 лв. 140.00 лв.
 4. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  110.50 лв. 130.00 лв.
 5. 205.00 лв.
 6. 67.00 лв.
 7. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  119.00 лв. 140.00 лв.
 8. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  119.00 лв. 140.00 лв.
 9. 215.00 лв.
 10. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  187.00 лв. 220.00 лв.
 11. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  187.00 лв. 220.00 лв.
 12. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  178.50 лв. 210.00 лв.
 13. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  178.50 лв. 210.00 лв.
 14. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  178.50 лв. 210.00 лв.
 15. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  208.25 лв. 245.00 лв.
 16. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  165.75 лв. 195.00 лв.
 17. 145.00 лв.
 18. 107.00 лв.
 19. 67.00 лв.
 20. 87.00 лв.
 21. 120.00 лв.
 22. 870.00 лв.
 23. 83.00 лв.
 24. 205.00 лв.
 25. Промоция -15% ПРОМОЦИЯ
  87.55 лв. 103.00 лв.
 26. 117.00 лв.
 27. 59.00 лв.
 28. 155.00 лв.
 29. 155.00 лв.
 30. 59.00 лв.
 31. 155.00 лв.
на страница
Тротинетки

Няколко причини децата да се възползват от използването на тротинетки


Карането на тротинетки с много ползи за здравето, особено за децата, докато се учат и развиват. Да, разбира се, като всеки спорт, има известен риск от нараняване, но с подходящото оборудване и надзор, ползите далеч надвишават ударите и ожулванията. След като намерите най-добрия детска тротинетка за вашето дете или ако все още обмисляте да го вземете – помислете за тези страхотни предимства на тротинетка за деца!


Предимствата на тротинетка за деца

Помислете какво е необходимо, за да карате тротинетка. След това помислете за следното.

 • Баланс и посока

Тротинетките се задвижват първо от ритник, но се насочват с помощта на баланс. Тротинетките могат да помогнат за подобряване на координацията при използване на всяка възраст, но особено когато децата са малки и се учат как да балансират, използвайки теглото си.

 • Груби и фини двигателни умения


Развитието на груби и фини двигателни умения позволява на децата да станат по-независими, като същевременно отварят врати за изследване, творчество и учене.
Тротинетката помага да развият и двата набора от двигателни умения, от които децата се нуждаят в ежедневието. Тротинетките трябва да бъдат транспортирани до място за игра (често от децата), може би сглобени ако пътувате с тротинетката, маневриран правилно и дори може да се използва като център за въображаема игра... или спускане надолу по тревист хълм.

 • Развитие на мускулите

Балансът изисква основна мускулна сила, задвижването на тротинетката с крака изисква сила на краката, а уменията за бързо вземане на решения изискват умствена сила. Децата, каращи тротинетки, развиват мускулите си всеки път, когато карат. Когато детето се изтласква от мъртво спиране, глезена, прасеца, подколенните сухожилия и седалищните мускули се ангажират и се включват отново всеки път, когато натиска, за да набере скорост. Да стоят изправени означава, че техните основни мускули, включително мускулите на корема и долната част на гърба, работят. Тротинетките за деца са чудесен начин за развиване на мускулната сила и развитие.

 • Координация

Заедно с развитието на двигателните умения идва и развитието на добрата координация. Възможността да управлявате, ритате, балансирате и спирате едновременно прави чудеса за координацията на растящото дете. Когато преминат от детска тротинетка с 3 колела в тротинетка с две колела , развитието на координацията ще тръгне на висока предавка, когато започнат да отчитат движенията си, за да не нарушават инерцията си, да избягват препятствия, да спират и да се научат да правят трикове.

 • Умения за вземане на решения

Вярвате или не, карането на един от тези детски тротинетки изисква критично мислене и умения за вземане на решения. Всяко дете, каращо тротинетка, е натоварено с избор, който трябва да направи бързо – кога да забави, кога да спре, кога да завие, колко да се облегне на волана, без да падне. Търсенето на препятствия и решаването как най-добре да ги избягвате е чудесен пример. Детето ще трябва бързо да помисли колко сила да приложи към спирачката, за да спре навреме, или по кой път и кога да завие, за да го избегне. Тротинетките за деца са чудесен начин да помогнете на детето си да се научи да взема решения и бързо да претегля възможностите си.

 • Сърдечно-съдова издръжливост

След като детето завърши 3-колесна детска тротинетка , то ще иска да върви по-бързо, а за да върви по-бързо, трябва да рита по-силно. Колкото по-силно ритат, толкова повече кръв трябва да изпомпват сърцата им и толкова повече белите им дробове работят, за да получат кислород. Истинската полза тук е, че е толкова забавно, че дори не го смятат за упражнения!

 • Увереност

Обикновено не отнема много време на децата да овладеят карането на тротинетка. Когато го направят, увереността, че могат да се справят, може потенциално да ги накара да се справят с други умения.
ЗАБАВНО
Сериозно, децата обичат свободата и лекотата, които карането на тротинетка осигурява. Изводът е, че тротинетките са забавни и също така да ги оставите да карат, когато ходенето може да бъде тежест.‘

 • Социални умения

Децата се движат заедно и децата, които се движат, ще търсят други деца, които тръгват. Това е чудесен начин да изградите увереност и социални умения, за да гледате и да се учите от други ездачи. Независимо дали е в училище, в парка или в скейт парка, ще има много ценно човешко взаимодействие!

 • Излезте на открито

Идете да играете навън! Слезте от дивана! Повечето родители, които познавам, са съгласни, че искат децата им да играят повече навън, отколкото на компютрите си. В допълнение към развиващите се социални умения, трябва да излезете навън, за да се движите, да развиете тези мускули и да дишате чист въздух!

Ключови решения, които трябва да бъдат взети


Родителят обикновено преминава през следните решения в процеса на покупка:


     1. Детето ми готово ли е да кара тротинетка?
     2. Трябва ли да си купя тротинетка на две или три колела


РЕШЕНИЕ 1: Готово ли е детето ми да кара тротинетка?
Децата се различават по двигателни умения на всяка възраст. Така че физическата способност е по-добър предиктор от възрастта или физическия размер, за да се определи дали детето е готово. По принцип всяко дете, което може да ходи със стабилна походка, ще може да кара тротинетка. Това означава, че те обикновено могат да започнат от 2-годишна възраст.
Както всеки спортен треньор ще ви каже, обикновено е предимство да започнете всеки даден спорт възможно най-рано физически.
Накратко, повечето деца над 2 години обикновено могат да започнат да карат тротинетка. Разбира се, по-малко дете вероятно ще трябва да започне с тротинетка, който е по-лесен за управление в сравнение с по-голямо/по-голямо дете, но повече за това по-късно.


РЕШЕНИЕ 2: Трябва ли да взема 2-колесна или 3-колесна скутер
Освен физическите способности, това е решението с най-голямо влияние върху това дали детето може безопасно или успешно да кара скутер.


Първо, нека дефинираме какво е триколесен скутер. Има 4 вида


     1. Две предни колела, едно задно колело, с наклонно-завиващо управление


Този тип тротинеткае по-лесен за каране за много млади ездачи като малки деца, тъй като скутерът върши половината от работата по балансиране. При движение напред тротинетката се самобалансира. При завиване, както подсказва описанието, ездачът се накланя в посоката на завоя, за да управлява тротинетката.
За да разберете бързо дали триколесната тротинетка е наклонена към завиване, опитайте се да завъртите дръжките по същия начин, по който бихте направили на велосипед. Те не се обръщат. Но наклонете кормилото странично (като всички колела на тротинетката са в контакт със земята) и ще видите, че предните две колела ще се въртят, за да управляват тротинетката.

Този стил на каране помага на малките деца бързо и интуитивно да разберат динамиката между позицията на центъра на масата на ездача и скоростта на завоя. Освен това изгражда увереността на ездача да се наклони извън центъра, знаейки, че може да се възстанови. Тази увереност ги улеснява да се научат да карат тротинетка с 2 колела или велосипед по-късно.

Изберете този тип, ако детето ви е на около 2 до 5 години и се бори с тротинетка на две колела. Повечето от триколесните тротинетки, продавани на пазара за деца, принадлежат към този тип.


     2. Две предни колела, едно задно колело, с наклонно-завиващо управление


Точно като триколка, но отпред-назад. Този вид скутер не изисква умения за балансиране, за да карате. Това ги прави перфектни като първа тротинетка за да кажем, двегодишно малко дете. Обратната страна? На практика няма полза по отношение на подобряването на балансиращите двигателни умения за каране на този тип скутер. Но бутането му все още работи на мускулите на краката и прасеца.

Този тип тротинетка е много лесна за малки деца. Те не правят много, за да развият баланс, но дават на детето нещо забавно, което да го блъска. Изберете този тип, ако просто искате детето ви да започне лесно или ако се бори с тип, който се навежда.


      3. Едно предно колело, две задни колела, с управление тип велосипед

 

Ефективно версия на тротинетка на триколка. Ергономично те са по-ниски от първите, защото по-широката база на колелата е отзад, а не отпред на скутера, където е по-голямата част от телесното тегло. Освен това задните колела стърчат настрани от палубата и могат да бъдат ударени от петата на детето при бутане.


Искате тротинетка?


За малчуганите сме избрали разнообразни тротинетки. Разгледайте каталога с тротинетки с различни размери и форми за момчета и момичета. Представяме ви тротинетки с 2 колела и с 3 колела. Разгледайте внимателно и направете поръчка бързо и лесно. Ако имате въпроси, потърсете ни, чрез формите за контакт. Ще се радваме да ви бъдем полезни.