Кънки

Артикули 1-22 от 22

 1. 80.00 лв.
 2. 80.00 лв.
 3. 55.90 лв.
 4. 77.40 лв.
 5. 91.10 лв.
 6. 83.00 лв.
 7. 75.50 лв.
 8. 120.00 лв.
 9. 120.00 лв.
 10. 120.00 лв.
 11. 135.00 лв.
 12. 135.00 лв.
 13. 135.00 лв.
 14. 110.00 лв.
 15. 110.00 лв.
 16. 110.00 лв.
 17. 110.00 лв.
 18. 110.00 лв.
 19. 110.00 лв.
 20. 117.00 лв.
 21. 110.00 лв.
на страница
Скейтборди и Ховърборди

Кънки - за дни изпълнени с веселие


Какви видове кънки има?


Има 2 основни стила кънки, от които можете да избирате, като всеки предлага уникални възможности. Двата основни типа са: Ролкови кънки (понякога известни като ролери) и кънки за четири (понякога известни като ролкови кънки).


Конфигурация на колелата


Визуално ролковите кънки могат да бъдат отделени от кънките за четириколки поради очевидните им визуални различия. Тази разлика е конфигурацията на колелата.
Четворни кънки - Конфигурацията на колела за ролкови кънки почти прилича на автомобил, с две колела отпред и две колела отзад.
Роли кънки - Роли кънки (или ролери) имат две до пет колела, които са . подредени в линии, които се съдържат в рамката.


Спиране на скейт


И двата стила кънки предлагат различни опции за спиране.
1. Четворни кънки – Спирането с тези кънки се извършва с пръста, като се използва спирачката, монтирана отпред
2. Ролкови кънки – Спирането с ролери се извършва с лечението

За какво са идеални ролковите кънки?


Достигане на високи скорости и избягване на препятствия поради конфигурацията на колелата. Предлагат отлична опора на глезена.

За какво са подходящи кънките?

Кънки на закрито и каране по гладки външни повърхности. Ако скоростта не ви харесва, ролковите остриета са по-бавни, което ги прави чудесен избор за начинаещи. Предлага голяма стабилност с конфигурацията на предните и задните колела

Кои кънки са най-добри за начинаещи деца?


Изборът на вашия първи чифт кънки или на вашите деца е вълнуващо време и е важно правилните кънки да бъдат избрани, за да увеличите максимално удоволствието на вашето дете. Има редица фактори, които могат да бъдат взети предвид, но за да улесним нещата, създадохме пет основни категории.

 1. Тип скейт
  Четири кънки (или ролкови кънки) и ролкови кънки (или ролери) предлагат редица различни предимства и недостатъци. Най-важната разлика обаче е, че четири кънки са добри за пързаляне на закрито и пързаляне на плоски повърхности на открито, докато линейните кънки са най-добри за каране на открито.
 2. Стил на скейт ботуши
  Кънките с висока височина осигуряват страхотна опора на глезена и следователно са чудесен избор за начинаещ, който е вероятно да понесе странно падане. Следователно тези кънки ще помогнат за предотвратяване на преобръщане на глезена.
  Материал за ботуши за кънки
  Обувките за кънки, произведени от изкуствени материали, предлагат страхотно дишане и лекота. Въпреки че не изглежда толкова класически като кожените ботуши, напредъкът в технологиите позволява да имате някои ефектни и привличащи вниманието дизайни, които вашите деца ще харесат.


Колела на кънки


Размер на колелото - По-малките кънки с колела са най-добри за начинаещи, тъй като са по-бавни от по-големите колела.
Форма – Колелата с по-плоски профили са най-подходящи за начинаещи, тъй като осигуряват по-голяма стабилност и имат по-голямо сцепление и устойчивост, предотвратявайки възможността за постигане на високи скорости.


Лагери за кънки


Лагерите за кънки с рейтинг ABEC 1 до 7 са най-добри за начинаещи, тъй като са достатъчно прецизни, за да се пързалят с относителна лекота, но не са достатъчно висок рейтинг, при който ездачът ще се почувства извън контрол.


Какви кънки са най-добри за средно напреднали/напреднали скейтбордисти?


Ако смятате себе си за среден или напреднал ездач, изборът ви за основните елементи на следващия ви чифт кънки вероятно ще бъде различен от този на начинаещ. Разгледайте нашата разбивка на това, което препоръчваме за всяка основна функция на скейт.
Тип скейт - В зависимост от това къде обичате да се пързаляте или спорта, който играете, когато се пързаляте, вероятно вече сте изградили предпочитание към кой тип кънки искате да закупите. Ако искате да започнете да изпълнявате свободни трикове или каскади по улиците, тогава трябва да търсите кънки с вградени спирачки, които имат специални рамки за шлайфане на релси и первази.
Стил на скейт ботуши - Кънките със среден и нисък връх могат да бъдат избрани от напреднал скейтър, тъй като осигуряват по-голяма маневреност и свобода за извършване на по-дръзки маневри от рестриктивните кънки с висока височина.
Материал за ботуши за кънки - Изработените от човека материали са леки и дишащи, но ако се състезавате с четворни кънки, тогава по-класическият кожен дизайн може да е по-стабилен. Те обаче често са по-скъпи и по-тежки от изкуствените материали.
Размер на колелото – По-малките кънки на колела позволяват пъргави завои и трикове и следователно са перфектен избор за фристайлъри. По-големите колела обаче ще отговарят на тези, които искат да достигнат високи скорости, може би за скоростно каране на кънки или при пътуване до работа.
Форма – Кънки с по-големи колела с цел постигане на високи скорости. Много плоското агресивно колело обаче ще бъде чудесно за напреднал скейтър, който иска да изпълнява трикове редовно.
Лагери за кънки - Един напреднал ездач вероятно ще избере голямо разнообразие от лагери. Агресивните скейтъри ще искат ABEC оценки от около 5, докато скейтър, който търси скорост, може да търси оценка ABEC от 9.


Какъв размер кънки да взема?


Повечето кънки пасват според обувката и вашия размер. Разбира се, подобно на много размери обаче, различните марки могат да означават различни прилягания в зависимост от формата на крака ви.

Размер на крака - Ако искате да проверите отново размера на обувките на вас или на вашето дете, можете да го направите сами. Препоръчваме ви да носите чорап, когато правите това, за да получите истинско представяне какъв размер трябва да бъдете за кънка. Поставете задната част на петата си срещу плоска стена върху лист хартия и след това маркирайте върха на пръста върху хартията. След това вземете линийка и измерете дължината.
Избор на правилния размер за деца
Уверете се, че детето ви е удобно в кънката. За ролкови кънки, ако те се затягат здраво, важно е това да не е прекалено стегнато и ще създаде неудобна сесия за пързаляне на вашето дете.
Какви аксесоари се предлагат за кънки?
Има множество различни начини, по които можете да надстроите или коригирате кънките си, за да промените тяхното представяне или начина, по който изглеждат. От лагери и колела до връзки и спирачки, има много начини да направите вашите кънки уникални.
Колела – Ако искате да промените колко меки или твърди са колелата ви, можете! Просто извадете колелото и го заменете с колело, което съответства на твърдометъра, размера и формата, които искате.
Лагери – Ако искате по-добро „развиване“, изберете лагер с по-висок рейтинг ABEC.
Спирачки – Един от най-популярните начини за надграждане на спирачките, особено при четворни кънки, е добавянето на регулируем стоп. Това ще ви позволи да регулирате точно колко трябва да наклоните крака си напред, за да задействате спирачките.
Връзки – Изискано персонализиране на външния вид на вашите скейт ботуши? Дантелите са евтин и ефективен начин за това. Просто сменете своите с новите!
Чанта за кънки – Чантата за кънки е чудесен инструмент. Той поддържа кънките ви сухи и ги прави много по-лесни за транспортиране, когато не ги носите.
Какво съставлява пълен чифт кънки?
Има разнообразие от различни функции, които съставляват чифт кънки. И линейните, и четворните кънки имат едни и същи основни елементи.


Обувката за кънки


Всички кънки имат обувки за кънки, което е най-важният аспект за постигане на оптимален комфорт. Както всяка обувка, важно е да сте сигурни, че ботушът пасва правилно. Неподходящите обувки за кънки ще ви откажат от пързалянето за дълги периоди наведнъж и ще повлияят значително на вашето каране на кънки.


Какви са различните стилове на скейт обувки?


Трите най-разпространени стила на обувки за кънки са кънки „High Top“, „Mid Top“ и „Low Top“. Няма правилен или грешен отговор, който да изберете и често се решава въз основа на вида пързаляне, който искате да направите.
Кънки с висок топ – класическият вид на скейт носи носталгичен вид и усещане и предлага страхотна опора за глезена, което го прави предпочитан стил на ботуши за ритъм или начинаещ скейтър. Има по-малко място за маневреност за тези, които искат да изпълняват технически обрати.
Средно горни кънки – Тези кънки предлагат по-голяма гъвкавост от високите кънки и повече опора от кънките с ниски горни части. Това прави кънките със средно ниво страхотна входна кънка за тези, които искат да направят крачка от начинаещ към по-напреднал ездач.
Кънки с нисък връх – По-голямата част от потребителите, които предпочитат високите кънки, са тези, които обичат да имат голяма гъвкавост и изпълняват трикове. Те обаче предлагат по-малко подкрепа на глезена.


Какви са различните материали, използвани в ботушите за дънки?


Кънките се предлагат в множество материали, като основният е изкуствен материал от винил или кожа.
Изработен от човека материал - Създаденият от човека материал може да предложи страхотна дишаемост и да помогне за намаляване на теглото на кънката
Кожен материал – Кожата често се среща на по-скъпите кънки и осигурява страхотен класически стил.


Как да се грижите за кънките си


За да увеличите живота и да извлечете максимума от вашите кънки, има редица прости практики за поддръжка, които можете да изпълнявате. Какъвто и стил на кънки да изберете, вижте нашите най-добри неща, за да следите.
Дръжте колелата в движение – Уверете се, че колелата се въртят правилно и нямат плоски петна или сериозни патронници, извадени от тях. Особено за по-меките колела (ниска оценка на ABEC), колелата могат лесно да се повредят, ако поемат към повърхности, на които не трябва да се водят! Отстранете всички остатъци и сменете колелата, ако е необходимо. Колелата за ролкови кънки могат да се въртят от време на време, тъй като има вероятност да изпитат износване от едната страна повече от другата.
Почистете лагерите си – не е необходимо да се грижите за лагерите след всяка сесия на скейт, но препоръчваме да се проверяват редовно. Те обаче трябва да се поддържат сухи и чисти, което може да бъде трудно за ездачите на открито. Когато се намокрят е важно да ги подсушите с кърпа и да ги смажете, ако не са затворени лагери.
Поддържайте ботушите си чисти – Поддържането на обувките на вашите кънки чисти и сухи не само ще ги поддържат да изглеждат страхотно, но също така ще предотврати всяко износване, което може да повлияе на представянето ви на кънки. Оставете кънките да изсъхнат естествено и избягвайте да ги поставяте близо до източник на топлина. Ако връзките са протрити или повредени на вашите кънки, тогава те също могат лесно да бъдат заменени.
Проверете спирачките си – Редовната проверка на спирачките е от съществено значение, за да предотвратите евентуални катастрофи! Спирачните накладки могат да се износят след тежка употреба или да се загубят. Уверете се, че са стегнати и ги сменете, ако нямат много живот в тях.


Разгледайте и изберете от Patilanci.BG


Ако смятате себе си за среден или напреднал ездач, изборът ви за основните елементи на следващия ви чифт кънки вероятно ще бъде различен от този на начинаещ. Разгледайте нашата разбивка на това, което препоръчваме за всяка основна функция на скейт. Ако все още имате въпроси относно следващият ви избор на кънки, потърсете ни, на разположение сме за вашите въпроси.