Играчки на Цар Лъв

Артикули 1-2 от 2

„Цар Лъв“ най-успешният анимационен филм


„Цар Лъв“ е анимационен филм , направен от Уолт Дисни през 1994 г. Това беше най-успешният анимационен филм от 90 -те години . Филмът е за млад принц лъв , който научава за ролята си на принц и в кръга на живота. Посветен е на Франк Уелс , който беше президент на The Walt Disney Company и почина малко преди филмът да излезе по кината на 15 юни 1994 г. Това беше първият пълнометражен филм на Дисни, в който няма човешки герои след Бамби . Голяма част от озвучаващата работа е извършена от известни актьори, включително Джеймс Ърл Джоунс , Джеръми Айрънс ,Матю Бродерик , Упи Голдбърг , Роуън Аткинсън , Джонатан Тейлър Томас и Нейтън Лейн . Цар Лъв е мюзикъл ; песните имат музика от Елтън Джон и текст на Тим Райс . Компютърната анимация беше използвана много при направата на филма, като по време на песента "Circle of Life" и др. Когато го правеха, този филм беше смятан за "добре" в сравнение с филма, който щяха да направят след това, който щеше да бъде Покахонтас . Студиото пусна трейлъра и установи, че много хора го харесват, особено песента " Circle of Life " .Когато беше пуснат, филмът се превърна в най-успешния филм в света (в Съединените щати Форест Гъмп беше най-успешният за тази година) и най-успешният пълнометражен анимационен филм на всички времена до „ Намирането на Немо “ . Оттогава Шрек 2 стана по-успешен от Търсенето на Немо , което прави Цар Лъв третият най-успешен.
Филмът е превърнат и в награден сценичен мюзикъл . Сценичното шоу за първи път беше открито на 13 ноември 1997 г. в Ню Йорк и имаше голям успех. Много други предавания на Цар Лъв са показвани по целия свят и е едно от най -големите и популярни предавания в Обединеното кралство .

Историята

В началната сцена на филма много животни и птици се събират в Pride Rock, за да видят Симба, новият принц, който току-що се е родил. Симба е син на Муфаса и Сараби. Рафики вдига Симба и го вдига високо, така че всички животни да виждат. Животните празнуват и се радват. Но Скар , братът на Муфаса, ревнува, защото Симба ще бъде крал вместо него.
Белегът лъже Симба за опасно място, наречено Гробището на слонове. Скар казва, че само смели лъвове отиват там, което предизвиква интерес на Симба, въпреки че Муфаса е забранил на Симба да ходи там. Симба лъже майка си Сараби, че отива до Водната дупка, когато всъщност отива в Гробището на слонове. Приятелката на Симба Нала и Зазу, пратеникът на краля, тръгват със Симба. Симба и Нала подмамват Зазу с песента "I Just Can't Wait to be King" и бягат от него. Симба и Нала намират Гробището на слонове, но са преследвани от трите хиени Шензи, Банзай и Ед. Муфаса спасява сина си и Нала и ги прибира у дома. Муфаса говори сам със Симба и обяснява на Симба, че да бъдеш смел не означава да търсиш опасност. Той също така обяснява, че великите крале от миналото гледат надолу от звездите и бдят над Симба. Скар, в гробището на слонове, е ядосан на хиените, защото те не са убили Симба. Разкрива се, че хиените работят за Скар по време на песента на Scar "Be Prepared".
На следващия ден Скар отвежда Симба в дефиле (дълга, дълбока дупка в земята - известна още като "долина"), където обяснява, че Муфаса чака прекрасна изненада. Симба е хванат в капан в дефилето, докато антилопа гну бяга към него. Скар казва на Муфаса, че Симба е в беда и Муфаса успява да спаси сина си. След това Скар хвърля Муфаса умира. Скар обвинява Симба за смъртта на Муфаса и Симба бяга. Скар става крал и казва на всички, че Симба и Муфаса са мъртви. Симба бяга към пустинята и се срива. Той е спасен от суриката Тимон и брадавичката Пумба. Тимон и Пумба живеят в джунглата и са много спокойни, което показват в песента си „Hakuna Matata“. Тимон и Пумба се грижат за Симба, докато Симба стане възрастен лъв.
Един ден лъвицата (жена лъв) идва в джунглата и се опитва да убие и изяде Пумба. Симба се бие с лъвицата, защото иска да спаси живота на Пумба. Докато двата лъва се бият, Симба открива, че лъвицата е негова приятелка Нала. Те са много щастливи като се видят и се влюбват. Нала иска Симба да се прибере вкъщи и да се бие със Скар, защото Скар е лош крал. Симба няма да се прибере, защото смята, че е убил Муфаса и не иска семейството му да знае. Рафики идва в джунглата и отвежда Симба на поле. В небето над полето се появява призракът на Муфаса и казва на Симба, че трябва да се прибере, защото Симба е правилният крал. След това Симба се прибира в Pride Rock. Нала, Тимон и Пумба го следват. Когато стигнат до Pride Rock, те откриват, че земята е суха и животните са изчезнали.
В Pride Rock Симба вижда Скар да удря Сараби. Това ядоса Симба и той се опитва да накара Скар да напусне Pride Rock. Белегът не напуска и кара Симба да падне от ръба на скалата на гордостта. Симба не пада и се държи за ръба. Скар си мисли, че е спечелен, затова казва на Симба истината за смъртта на Муфаса - че Скар всъщност е убил Муфаса. Симба е разстроен и се случва голяма битка. Лъвицата се бият с хиените, а Симба се бие със Скар. Докато битката продължава, мълния удря мъртво дърво и започва пожар. Скар и Симба се бият на върха на Pride Rock. Скар не иска да умре и лъже Симба, че за всичко са виновни хиените. Случва се друг бой и Симба хвърля Скар през ръба. Белегът не умира след падането, но хиените атакуват и го убиват, хиените са ядосани, че Скар ги обвини. Дъждът вали и гаси огъня. Симба върви към върха на скалата на гордостта и реве. Много по-късно животните се връщат. В края на филма Рафики вдига дъщерята на Симба и Нала и я вдига високо над скалата на гордостта, така че животните отдолу да могат да видят.


Герои

  • Муфаса - Кралят на земите на гордостта в началото на филма, бащата на Симба, по-големият брат на Скар и съпругът на Сараби. Той умира, когато е изхвърлен от скала в блъскане на гну от Скар, след като спасява Симба от нея.
  • Симба - синът на Муфаса и Сараби, племенникът на Скар, евентуалният съпруг на Нала и бъдещият крал на Земите на гордостта.
  • Нала - най-добрата приятелка и бъдеща съпруга на Симба.
  • Белег - по-малкият брат на Муфаса, зетът на Сараби и чичото на Симба. Той убива Муфаса, като го хвърля от скала в блъскане на гну и заточва Симба, за да може да стане крал. По-късно той е свален от Симба и убит от армията му от хиени, след като ги обвини за смъртта на Муфаса.
  • Сараби - майката на Симба, съпругата на Муфаса и снаха на Скар.
  • Рафики - шаман от мандрил .
  • Тимон и Пумба - Сурикат и глиган, които осиновяват Симба.
  • Зазу - рогоносец, който служи като съветник на Цар Лъв.
  • Шензи, Банзай и Ед - Три хиени, които помагат на Скар да убие Муфаса и да прогони Симба. По-късно те убиват Скар, след като той ги обвинява за смъртта на Муфаса.

Интересни факто за Цар Лъв, които не сте знаели

    1. Цар Лъв беше първият Дисни...
...Първият филм с оригинален сюжет! Всички филми на Дисни преди това бяха базирани на приказки или книги, така че сценаристите трябваше да работят допълнително по проекта и да изградят цялото нещо от нулата. За щастие обаче упоритата им работа се изплати!     2. Хиените не са зли в реалния живот
Царят лъв разбира, че хиените са подли същества, които не се замислят. Но всъщност те са важна част от хранителните мрежи. Всъщност лъвът е по-вероятно да открадне вечерята на хиена, отколкото обратното!

    3. Hakuna Matata е истинска фраза на суахили
Означава „без притеснения“ (но вече го знаехте, нали?) – и беше взето от изследователите, когато направиха посещение в Кения.

    4. Анимирането на сцената на блъскането отне 2 ГОДИНИ!

    5. Дисни смяташе, че Покахонтас ще бъде по-добър филм
Всъщност те поставиха всички най-добри аниматори в Покахонтас и мислеха за Цар Лъв като за един вид втори проект. Колко сбъркаха! „Цар Лъв“ се превърна в един от най-известните филми на Дисни някога, а също и един от най-печелившите! Съжалявам, Покахонтас!
     6. Скар и Муфаса не са кръвни братя!
Те се наричат братя, но продуцентите на филма казаха в интервю, че всъщност нямат същите родители. Значи като осиновени братя? Каквато и да е връзката им - за Скар все още беше тежко да убие Муфаса!
     7. Рафики
Той е единственият герой, който говори суахили във филма и единственият, който няма американски или английски акцент. Което наистина е малко странно, като се има предвид, че се развива в Африка...
    8. Белегът винаги е извадил ноктите си
Това е, за да покаже, че той е зъл герой, за разлика от другите лъвове, които изваждат ноктите си само когато се бият. Или когато надраскат дивана. Вероятно.
    9. Кралят на джунглата?
Първоначално „Цар лъв“ щеше да се нарича Крал на джунглата – докато продуцентите не разбраха, че лъвовете не живеят в джунглата.
    10. Глиганите са по-впечатляващи, отколкото си мислите
Пумба може да изглежда мързелив, но глиганите в реалния живот могат да тичат НАИСТИНА бързо! В дивата природа глиганите могат да тичат 30 мили в час и често изпреварват хищниците си! Те са страхотни в копаене на тунели и са много издръжливи същества, които могат да оцелеят с месеци без вода. Което никога не бихте предположили от филма!

Разгледайте каталога и поръчайте


Предлагаме различни играчки на героите на Цар лъв. Разгледайте каралога ни, играчките са изработени за деца от всяка възраст. Подбрали сме продукти, които са търсени и желани от децата, те заемат за дълго време вниманието на малчугана. За вашето спокойствие и комфорт, можете да поръчате онлайн в нашия магазин Patilanci.bg. Ако имате въпроси или нужда от консултация, потърсете ни.