За майката

Артикули 1-36 от 452

Помощни средства при кърмене. Защо комфортът на майката е от голямо значение?

Майчинството е изключително важен период в живота на всяка жена. Изпълнен с тревога, но и с огромна доза вълнение, той е психологическо изпитание пред всяка майка. Въпреки че вниманието е насочено основно към новороденото, родилката е преди всичко жена и тя трябва да се погрижи за собствените си нужди. Нейната най-важна цел е да осигури пълноценното хранене на новороденото. За това тя трябва да бъде спокойна и в пълен комфорт. За улесняването на кърменето и изграждането на по-силна връзка между новороденото и майката, са създадени помощни средства при кърмене. Те допринасят за практичното кърмене. Благоприятстват притока на кърма, безболезненото и регулируемото й изпомпване. Премахват натоварването от ръцете и кръста на майката и осигуряват пълен комфорт за бебето.

Помощните средства при кърмене:

  • Помпи - patilanci.bg предлага голямо разнообразие от марки помпи за кърмене. Съобразени с предпочитанията на родилката, продуктите са с механичен или електрически начин за изпомпване. Поемете контрола в собствените си ръце и регулирайте силата на всмукване! Помпите имат мек накрайник, който е деликатен към гърдите. За да се прилагат лесно на гърди с различни размери, помпите имат специални адаптери.
  • Възглавници - Възглавниците за кърмене допринасят за комфорта както на жената, така и на новороденото. Съобразени с правилното му физиологично развитие, възглавниците осигуряват подходяща ергономична позиция за гръбнака на бебето. Подсилват усещането му за спокойствие и комфорт и поддържат близкия му контакт с майката.
  • Контейнери - Контейнерът за мляко е практичен и хигиенно издържан продукт. Освен че запазва кърмата за по-дълго време, контейнерът гарантира съхранението му в условия на минимален досег до микроби. Контейнерите се затварят плътно като не пропускат изливане и запазват полезните вещества в млякото.
  • Други аксесоари - Допълнителните аксесоари за кърмене включват различни протектори за зърна, крем за зърна и подплънки за гърди. Изработени от хипоалергенни материали, те не дразнят или възпаляват кожата на жената, нито предизвикват алергични реакции у новороденото.

Полезно ли е да носим бебето в кенгуру?

Когато количката не е подходяща, а се налага да излезете с мъничето си навън, на помощ идват различните приспособления, създадени за по-удобното носене на бебето. Сред най-популярните е кенгуруто. Въпреки че е широко разпространено сред майките от дълги години, действително безопасно ли е то? Изследвания сочат, че кенгуруто не осигурява оптимална позиция за таза и гръбначния стълб за новороденото. Те са най-подходящи за по-пораснали бебета, които държат главичката си изправени. Кенгуруто осигурява близост на бебето към тялото на жената и му създава усещането за спокойствие и сигурност. Кенгуруто позволява два начина на носене на бебето - с лице или с опряно гръбче към тялото й. Кенгуруто създава максимално близка репрезентация на бебето, намиращо се в утробата. Именно поради тази причина не губи популярност сред родилките от толкова много години насам. Кенгурутата, предлагани в Патиланци са подходящи и за момичета, и за момчета. Изработени са от материя, деликатна върху нежната бебешка кожа. Не предизвикват зачервяване или протриване на кожата.

Избере от patilanci.bg

Ние в Патиланци се стремим да допринесем за по-лесното родителско начинание на Вас, родителите. Разчитайте на вашия верен пратньор - Патиланци. Възползвайте се от богатото продуктово разнообразие, което онлайн магазина Ви предлага. Посетете сайта patilanci.bg и купете най-подходящите за Вас и за вашето бебе продукти. В Патиланци желаем да допринесем за спокойното и комфортно изживяно майчинство на всяка жена. Целим да улесним ежедневието на всяка родилка като осигурим продукти, при които практичността е водещ фактор. Вярваме в качеството на марките, които предлагаме и вярваме в светлата си мисия на ваши сътрудници.