За майката

Артикули 1-36 от 229

 1. Промоция -16%
  Разпродажба РАЗПРОДАЖБА
 2. 44.00 лв.
 3. 49.00 лв.
 4. 52.00 лв.
 5. 60.00 лв.
 6. 39.00 лв.
 7. 10.00 лв.
 8. 55.00 лв.
 9. 39.00 лв.
 10. 35.00 лв.
 11. 85.00 лв.
 12. 39.00 лв.
 13. 99.00 лв.
на страница

Помощни средства при кърмене. Защо комфортът на майката е от голямо значение?

Майчинството е изключително важен период в живота на всяка жена. Изпълнен с тревога, но и с огромна доза вълнение, той е психологическо изпитание пред всяка майка. Въпреки че вниманието е насочено основно към новороденото, родилката е преди всичко жена и тя трябва да се погрижи за собствените си нужди. Нейната най-важна цел е да осигури пълноценното хранене на новороденото. За това тя трябва да бъде спокойна и в пълен комфорт. За улесняването на кърменето и изграждането на по-силна връзка между новороденото и майката, са създадени помощни средства при кърмене. Те допринасят за практичното кърмене. Благоприятстват притока на кърма, безболезненото и регулируемото й изпомпване. Премахват натоварването от ръцете и кръста на майката и осигуряват пълен комфорт за бебето.

Помощните средства при кърмене:

 • Помпи - patilanci.bg предлага голямо разнообразие от марки помпи за кърмене. Съобразени с предпочитанията на родилката, продуктите са с механичен или електрически начин за изпомпване. Поемете контрола в собствените си ръце и регулирайте силата на всмукване! Помпите имат мек накрайник, който е деликатен към гърдите. За да се прилагат лесно на гърди с различни размери, помпите имат специални адаптери.
 • Възглавници - Възглавниците за кърмене допринасят за комфорта както на жената, така и на новороденото. Съобразени с правилното му физиологично развитие, възглавниците осигуряват подходяща ергономична позиция за гръбнака на бебето. Подсилват усещането му за спокойствие и комфорт и поддържат близкия му контакт с майката.
 • Контейнери - Контейнерът за мляко е практичен и хигиенно издържан продукт. Освен че запазва кърмата за по-дълго време, контейнерът гарантира съхранението му в условия на минимален досег до микроби. Контейнерите се затварят плътно като не пропускат изливане и запазват полезните вещества в млякото.
 • Други аксесоари - Допълнителните аксесоари за кърмене включват различни протектори за зърна, крем за зърна и подплънки за гърди. Изработени от хипоалергенни материали, те не дразнят или възпаляват кожата на жената, нито предизвикват алергични реакции у новороденото.

Полезно ли е да носим бебето в кенгуру?

Когато количката не е подходяща, а се налага да излезете с мъничето си навън, на помощ идват различните приспособления, създадени за по-удобното носене на бебето. Сред най-популярните е кенгуруто. Въпреки че е широко разпространено сред майките от дълги години, действително безопасно ли е то? Изследвания сочат, че кенгуруто не осигурява оптимална позиция за таза и гръбначния стълб за новороденото. Те са най-подходящи за по-пораснали бебета, които държат главичката си изправени. Кенгуруто осигурява близост на бебето към тялото на жената и му създава усещането за спокойствие и сигурност. Кенгуруто позволява два начина на носене на бебето - с лице или с опряно гръбче към тялото й. Кенгуруто създава максимално близка репрезентация на бебето, намиращо се в утробата. Именно поради тази причина не губи популярност сред родилките от толкова много години насам. Кенгурутата, предлагани в Патиланци са подходящи и за момичета, и за момчета. Изработени са от материя, деликатна върху нежната бебешка кожа. Не предизвикват зачервяване или протриване на кожата.

Избере от patilanci.bg

Ние в Патиланци се стремим да допринесем за по-лесното родителско начинание на Вас, родителите. Разчитайте на вашия верен пратньор - Патиланци. Възползвайте се от богатото продуктово разнообразие, което онлайн магазина Ви предлага. Посетете сайта patilanci.bg и купете най-подходящите за Вас и за вашето бебе продукти. В Патиланци желаем да допринесем за спокойното и комфортно изживяно майчинство на всяка жена. Целим да улесним ежедневието на всяка родилка като осигурим продукти, при които практичността е водещ фактор. Вярваме в качеството на марките, които предлагаме и вярваме в светлата си мисия на ваши сътрудници.