Играчки на Хари Потър

 1. 24.57 лв.

Артикули 1-36 от 143

Интересна информация за Хари Потър

Изминаха 20 години, откакто Хари Потър за първи път излезе на големите екрани. Мислите ли, че знаете всичко, което трябва да знаете за света на магьосниците?

Ето някои факти, които смятаме, че могат да ви изненадат – дори ако смятате, че вече притежавате цялата мъдрост на Ravenclaw.


     1. Том Ридъл има различно име във всеки превод на филмите


Спомняте ли си в „Хари Потър и Стаята на тайните “, когато буквите на името Том Марволо Ридъл се пренареждат и казват „Аз съм Лорд Волдемор?“. За да може това да работи на други езици, Роулинг и екипът на филма дадоха на Том Ридъл различни имена, които биха свършили работа.
На френски името на Том Ридъл е Том Елвис Джедусор, което се пренарежда на „Je suis Voldemort“. което на френски означава „аз съм Волдемор“.

      2. Бухалите бяха обучени да носят писма


Отнеха месеци на продуцентския екип на Хари Потър , за да обучат совите да носят и доставят писма.
Освен това всяко писмо за приемане на Хогуортс, което совите донесоха на Хари в първия филм, беше написано на ръка.20:40 ч

       3. Има таен герой във вестникарския реквизит, използван във филмите


МинаЛима, който създаде реквизита за филмите за Хари Потър и ни даде много невероятни факти за Хари Потър, създаде фалшиви вестници за много от филмите и скри таен герой, известен като Джинджифиловата вещица.
Джинджифиловата вещица се появява в много вестници и за първи път се появява в „Затворникът на Азкабан “, както и наскоро „ Фантастични животни“.


     4. Джоан Роулинг и Хари Потър имат един и същи рожден ден


И Дж. К. Роулинг, и Хари са родени на 31 юли. Роулинг вложи части от себе си във всички главни герои, казвайки, че Хърмаяни е малко като нея, когато е била по-млада и че любимото й животно е видра, същото животно като патронуса на Хърмаяни.


     5. Режисьорът „ Затворник от Азкабан “ Алфонсо Куарон даде много специална домашна задача на Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт


Алфонсо Куарон кара Уотсън, Радклиф и Гринт да напишат есета за своите герои от гледна точка на първо лице.
Всички те отговориха точно както техните герои – Даниел написа страница, Ема написа 10 страници и Рупърт не каза нищо, казвайки „Аз не направих моето, защото не мислех, че Рон ще го направи. Или това беше моето извинение… чувствах се правилно, защото Рон би направил това.“


     6. Джоан Роулинг едва не изигра майката на Хари Лили


На Джоулинг Роулинг беше предложена ролята на Лили в Хари Потър и Философският камък, но я отказа, като каза, че не е създадена да бъде актьор.

      7. Рупърт Гринт се включи в прослушването си за Рон


Гринт изпрати видео прослушване до Newsround за неговото прослушване, той каза: „Направих собствено видео с мен, първо, като се преструвах, че съм учителка, която за съжаление беше момиче, а след това направих рап за това как искам да бъда Рон и след това измислих свой собствен сценарий и го изпратих.”


     8. Дж. К. Роулинг е вдъхновена от Единбург, докато пише Хари Потър


Роулинг каза: „Единбург е дом за мен и е мястото, където Хари еволюира в продължение на седем книги и много, много часове писане в неговите кафенета“


     9. Само един герой във вселената на Хари Потър е фигура от историята на мъгълите.


Джоан Роулинг е измислила всичките си герои, с изключение на един - Николас Фламел. В Хари Потър и философския камък Фламел е оригиналният създател на философския камък и Хермоайн търси в библиотеката, за да намери повече информация за него.
Фламел беше истински мъж, който беше писар и продавач на ръкописи.


     10. Всички заклинания са на латински


Заклинанията в Хари Потър са съставени от латински думи. Например „Lumos“, което превръща пръчката в факла, идва от латинската дума „lumen“, което означава светлина, а „Obliviate“ идва от латинската дума „obliviscor“, което означава „забравям“.
Мотото на Хогуортс също е латински и гласи „Draco dormiens nunquam titillandus“, което означава „Никога не гъделичкай спящ дракон“. Не казвайте, че не сме ви предупредили!


Сцена


„Хари Потър и прокълнатото дете“ е пиеса , базирана на историята на Дж. К. Роулинг, Джак Торн и Джон Тифани. Тя е представена за „осмата история, деветнадесет години по-късно“. В него участват Джейми Паркър като Хари, Нома Думезвени като Хърмаяни и Пол Торнли като Рон.
„Докато Хари Потър се бори с миналото, което отказва да остане там, където му е мястото, най-малкият му син Албус трябва да се бори с тежестта на семейното наследство, което никога не е искал. Докато миналото и настоящето се сливат зловещо, бащата и синът научават неудобната истина: понякога, тъмнината идва от неочаквани места."
Пиесата беше официално открита на 30 юли 2016 г. в The Palace Theatre в Лондон.


Герои и актьори от филмите


Основните герои

 • Хари Потър ( Даниел Радклиф ): Героят на историите. Хари е специален млад магьосник. Родителите на Хари, Джеймс и Лили Потър, бяха убити от Лорд Волдемор, когато той беше бебе. Той живее и е отгледан от леля си Петуния, сестрата на майка му, и чичо Върнън, заедно със сина им Дъдли по време на сериала.
 • Рон Уизли ( Рупърт Гринт ): най-добрият приятел на Хари. Рон е роден в Артър и Моли Уизли, голямо магическо семейство, с пет по-големи братя и една по-малка сестра. Той често помага на Хари в многобройните му приключения, включително битката да победи злия лорд Волдемор.
 • Хърмаяни Грейнджър ( Ема Уотсън ): Другият най-добър приятел на Хари. Родителите на Хърмаяни не са магьосници, а „мъгли“ (немагически хора). Тя е най-умният ученик в клас. Тя също е изправена пред много предразсъдъци за нейното мъгълско семейство както от учениците в училище, така и от последователите на Волдемор, Смъртожадните.
 • Албус Дъмбълдор : Директор на Хогуортс. Пълното му име е "Албус Пърсивал Улфрик Брайън Дъмбълдор". Той е много силен магьосник. Волдемор се страхува само от него. Дъмбълдор е изигран от Ричард Харис в първите два филма. След смъртта на Ричард Харисролята поема Майкъл Гамбон . Авторката Дж. К. Роулинг казва, че Албус Дъмбълдор е гей.
 • Рубеъс Хагрид ( Роби Колтрейн ): Първоначално Хагрид е просто пазачът в Хогуортс, но в третата книга получава позицията на учител. Той преподава „Грижи за магически същества“ от третата книга до седмата, когато напуска училището, за да избяга от смъртожадните. Той е приятел на Хари, Рон и Хърмаяни и е "полугигант".
 • Лорд Волдемор : Основният злодей от поредицата. От него се страхуват в целия магьоснически свят и често е наричан „Този, който не трябва да бъде наречен“ или като „Знаеш кой“, както магьосниците вярват, че ако го кръстят, някак си ще го нарече. Преди позорната си слава той беше известен като Том Марволо Ридъл. Ролята е изиграна в различни филми от актьорите Ричард Бремер , Кристиан Коулсън, Ралф Файнс , Геро Файнс-Тифин и Франк Дилън .
 • Сириус Блек : ( Гари Олдман ) Сириус Блек беше най-добрият приятел на Джеймс Потър в училище и преди смъртта на Джеймс. Той беше обвинен в убийството на друг приятел на Джеймс - Питър Петигрю. Сириус беше невинен, но все пак осъден . В третия роман, Затворникът от Азкабан, Сириус бяга от затвора (магьосническият затвор се нарича Азкабан). Той е кръстник на Хари Потър. Той е основен герой в четвъртата и петата книга, преди смъртта си в края на петата книга, Орденът на феникса.
 • Северъс Снейп ( Алан Рикман ): Северъс Снейп беше майсторът на отвари в Хогуортс за първите пет книги. В шестата книга той получава позицията на професор по защита срещу тъмните изкуства. След смъртта на Дъмбълдор, Снейп става директор. В книгите Снейп показва много пристрастия към собствената си училищна къща, Слидерин. Много лошо се отнася към учениците от другите къщи.
 • Драко Малфой ( Том Фелтън ): Драко Малфой е ученик от Слидерин. В първите пет книги той съществува предимно като фолио (противоположно) на Хари. В шестата книга, Нечистокръвният принц, той получава заповед да убие Дъмбълдор, но не може да се накара да го направи.
 • Невил Лонгботъм ( Матю Луис ): Той е ученик на Грифиндор и е един от членовете на армията на Дъмбълдор. Родителите му са измъчвани до лудост от Белатрикс Лестрейндж, когато той е на шестнадесет години.

 

Заключение

 

Ние сме представили герои, които са пресъздадени в игри с Хари Потър, които можете да играете с деца. Можете да опитате да играете и със сигурност ще осигурите на детето си източник на забавление. Разгледайте продуктите, които предлагаме: Пъзели, комплекти за игра, фигури, кукли, книжки за рисуване и други интересни играчки с образователна цел. Само имайте предвид, че ученето може да бъде толкова забавно, колкото и играта и че игрите с Хари Потър може да изглежда лесна, но са наистина ефективни, когато става въпрос за образование и забавление.