Детски матраци

 1. 299.00 лв.
 2. 289.00 лв.
 3. 199.00 лв.
 4. 269.00 лв.
 5. 249.00 лв.
 6. 349.00 лв.

Артикули 1-36 от 342

Детски матраци

На какво трябва да обърнем внимание, когато взимаме детски матрак?

Първият много важен момент при обзавеждането на детската стая е изборът на правилното детско легло. Голямото разнообразие ни позволява да се спрем на подходящ за нас материал, размер и вид.
Следващата важна стъпка е изборът на подходящ матрак. Когато го избираме трябва да съблюдаваме няколко основни неща, тъй като той е важна част от правилното физическо развитие на вашето малко бебе. Освен че ще му осигури необходимия комфорт по време на спане, се грижи за безопасността, хигиената, удобството и най-вече правилната поза. Когато настъпи времето да закупите обърнете внимание на следните неща:

 • Размер – днес се предлагат различни видове, най-често се срещани са 60х120см или 70х140см, но можете да вземете сгъваем вариант или такъв с нестандартен размер. Важно условие е да запълва напълно рамката на детското легълце или кошарка.
 • Твърдост – когато имате подрастващо детенце у дома, то специалисти препоръчват да се спрете на средно-твърд вариант, който ще помага да бебенцата да се изправят по-лесно.
 • Състав – спрете се на материал, който няма да се деформира с времето. Подходящи такива са пенополиуретан, мемори пяна и дунапрен.
 • Покритие – хигиената през първите годинки на вашето детенце е изключително важна. Спрете се на вариант, който ще се почиства лесно или е с протектор, който можете да сваляте за пране или да замените.

Защо е толкова важен изборът на матрак?

През първите четири годинки малките деца прекарват доста голяма част от деня си в своето легълце. От много голямо значение е неговото правилно избиране, за да им се осигури необходимия комфорт, удобство и безопасност. Важно нещо, което трябва да имате в предвид, когато закупувате матрак, е да потърсите чисто нов, а не да използвате стар. Стар, деформиран или замърсен матрак може да предизвика нежелани последици. Съобразете се и с това дали вашето бебенце има някакви алергии. Изберете антиалергична материя, която се почиства лесно. Обърнете внимание на това дали е преминал антиакарна обработка.Изберете производител, за който сте получили положителни отзиви, че предлагат качествени продукти, които няма да се деформират или изменят във времето. Промените в твърдостта или появата на вдлъбнати могат да предизвикат проблеми с физическото развитие.

Защо да изберете от patilanci.bg?

Ние от онлайн магазин за детски стоки Патиланци сме подбрали внимателно нашата гама от продукти, за да достигнат до вас само качествени такива, съобразени с всички норми и стандарти за безопасност. Така ние сме сигурни, че се грижим за вас и вашето семейство!

При нас ще откриете:

 • от производители като Lorelli, Hevea, BabyMatex, Magniflex и редица други;
 • предназначени за момченца и момиченца между една и 11+ годинки или за новородени бебенца;
 • стандартни размери 60х120см, 70х140см или нестандартни размери, спрямо детското легло или кошарка;
 • сгъваеми матраци с разнообразни размери и състав;
 • протектори, калъфи, подложки и много други аксесоари.

За нашите продукти предлагаме лесна доставка до дома или офис на куриер с удобна локация за вас. Нашите матраци са със съпътстваща гаранция за качество.