Facebook Pixel

Детски очила и часовници

Виж като Решетка Списък

32 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

32 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
Детски очила и часовници

Мислите, че само възрастните се нуждаят от висококачествени слънчеви и водни очила? Помислете отново.

Твърде много слънце може значително да увеличи риска от дегенерация на макулата и други очни проблеми по-късно в живота. Този риск зависи от кумулативното излагане на слънчева светлина през целия живот. Най-добрият начин да защитите очите на човек от радиационно увреждане е да започнете да разпределяте висококачествени слънчеви очила за деца от ранна възраст. Това е вярно, дори ако не се нуждаят от очила с рецепта.

Смята се, че 23% от излагането на UV светлина през целия живот се случва преди навършване на 18 години.

Детски Очи И UV

Висококачествените слънчеви очила са дори по-важни за децата, отколкото за възрастните. Защо? Децата обикновено прекарват значително повече време на открито от възрастните, увеличавайки излагането си на ултравиолетова (UV) и друга слънчева радиация. 

 Освен това децата имат големи зеници и лещата на окото на детето не филтрира UV и високоенергийната видима (HEV) светлина толкова ефективно, колкото лещите за възрастни. Тези фактори позволяват на повече вредни лъчи да проникнат дълбоко в окото през детството. За съжаление много родители все още не осъзнават важността на слънчевите очила за децата.

HEV Защита

Подобно на UVA, високоенергийната видима (HEV) светлина може да проникне дълбоко в окото и да увеличи риска от увреждане на ретината. HEV се нарича още „синя светлина“, защото се състои от видима светлина с къси вълни (380 до 500 nm), която включва синия и виолетовия край на спектъра на видимата светлина. Кафявите или кехлибарените слънчеви очила обикновено блокират HEV светлината по-ефективно от другите нюанси. Слънчевите очила за деца трябва да блокират възможно най-много HEV.

Децата няма да се поколебаят да играят с очилата си. За слънчеви очила, които са приятни за е важно да изберете очила с подходяща рамка .

  • Деца между 2 и 6 години

Мека и гъвкава рамка , която ще се приспособи към лицето. Често идва с каишка, за да осигури правилно задържане на слънчевите очила за носа.

  • Деца над 7 години

Те ще се нуждаят от полугъвкава рамка . Децата стават по-големи и слънчевите очила държат по-добре на носа им.

   Издръжлива, Плътно Прилепнала Рамка

За спорт на открито най-добрият вариант е отделен чифт слънчеви очила с удобна и издръжлива „спортна“ рамка. Най-подходящите спортни рамки са с достатъчен размер, за да осигурят широко зрително поле и да покрият напълно очите. Рамката също трябва да приляга относително близо до лицето, за да предпази очите от прах и отломки и да намали
риска от избиване на очилата по време на спорт и активна игра.

Кога да се носят

Имайте предвид, че облаците не блокират слънчевите UV лъчи. Така че е също толкова важно децата да носят UV-защитни слънчеви очила в частично облачни и мъгливи дни, както и в дните на пълно слънце.

Очила за плуване

Едно от ключовите неща, на които децата се учат по време на първите си уроци по плуване е да минат под водата и безопасно да се изкачат обратно на повърхността. За малкото бебе това може да се случи много естествено поради факта, че те имат способността да задържат дъха си под вода, за да защитят дихателните си пътища. Бебетата не знаят, че трябва да затварят очите си, когато потънат, те трябва бързо да свикнат да имат вода в тях. Въпреки това, както всички знаем, не всички деца ще запазят това поведение, някои може да развият отвращение към водата в очите, някои може да се сблъскат с лошо преживяване във водата, което може да доведе до страх от потъване, а не всички деца ще са започнали уроци по плуване като бебе и са развили толерантност към това, че очите им са във водата. По всички тези аспекти може да се наложи да се работи поотделно, но един от начините, по който може да се помогне на всички, е чрез използването на очила. В това ръководство за детски очила за плуване ще разгледаме кога трябва да се използват очила, кога е възможно да не се използват и какви са различните видове.

  • Кога трябва да се използват очилата

Очилата трябва да се използват, когато ще помогнат на детето ви да се чувства по-комфортно във водата и да му помогне в уроците по плуване. Искате детето ви да научи основите на безопасността на водата и ако очилата означават, че ще влизат във водата, ще практикуват и се учат, тогава те ще бъдат жизненоважен инструмент през труден период .

Когато детето ви порасне и започне да развива своите плувни умения, очилата могат да играят важна роля, за да му позволят да прави това удобно, например при бътерфлай, за синхронно плуване и за състезателно плуване в лента.

  • Какво трябва да търсите в чифт очила?

Купуването на добър чифт очила е задължително, ако искате да работите с вашето дете, а не срещу него. В Patilanci.bg ви препоръчваме да потърсите такива, които имат:

Стандарт за безопасност
Леща против замъгляване
UV защита
Водоустойчиви характеристики
Регулируеми раздели

Те също трябва да бъдат приветствани от вашето дете, така че сме склонни да открием, че ярките, забавни цветове помагат да ги насърчат да ги носят.

Грижа за вашите очила за плуване

За да сте сигурни, че очилата ви издържат на вашето дете, ще трябва да се грижите добре за тях между употребата. Винаги трябва:

Изплакнете очилата си за плуване в студена вода след всяка употреба, за да премахнете хлор, сол или пясък.
Оставете ги да изсъхнат естествено на въздух.
Пазете ги от пряка слънчева светлина, когато не се използват (това може да разгради силиконовия материал).
Избягвайте да търкате вътрешността на лещите, тъй като това може да надраска и да премахне покритието против замъгляване.
Помислете за закупуване на чанта за очила, в която да съхранявате очилата си.


Детски часовници

Часовникът е малък аксесоар, които улеснява виждането и разпознаването на времето. Освен това е моден аксесоар. Часовникът може да е един от малкото аксесоари, носени от човек. А защо не направите това малко по-забавно, като изберете супер готин или просто изключително цветен детски часовник? Тъй като повечето детски часовници често са оборудвани с пластмасова или гумена каишка и в някои случаи са дори водоустойчиви, никога не е нужно да се притеснявате дали ще преживеят посещение на детската площадка, дъждовна буря или каране на велосипед.  А ако вашият син или дъщеря има детски часовник с каишка от плат, той дори може да се пере в пералня. Накратко, идеалният приятел. 

Защо да изберете от Патиланци?

Имате възможност да избирате от различни по вид очила, предлагат се с различни рамки, различна степен на предпазване, разнообразие от цветове и шарки, съобразени с Вашите нужди.
След  тази полезна информация, за Вас остава да изберете дали се нуждаете от слънчеви очила или водни очила, също така можете да намерите при нас и други аксесоари като часовници, и да се погрижите за удобството и комфорта малкото съкровище! Не забравяйте да погледнете и нашите аксесоари на промоция!