Балансиращи колела

Артикули 1-36 от 132

 1. 155.00 лв.
 2. 155.00 лв.
 3. 155.00 лв.
 4. 155.00 лв.
 5. 79.00 лв.
 6. 79.00 лв.
 7. Детско балансиращо колело Go Bike | PAT5078 Детско балансиращо колело Go Bike | PAT5078
  Нов
  100.00 лв.
на страница

Балансиращи колела

Помните ли вашето първо колело? Сигурно е било голямо и тромаво. Дори и с помощни гуми, отново се сте се клатушкали, леко уплашени да не паднете. Днес, вашето дете може да се качи на първото си колело без му трябват помощни гуми, защото преди това е прекарало две-три лета със своето детско балансиращо колело.

Колелата за баланс без педали са хит последните години и има защо. С балансиращо колело за деца, вашето мъниче ще се научи бързо да пази равновесие, да завива и разбира се, да не го е страх. Колело за баланс е подходящо за деца над две години или до 95 см височина. Повечето балансиращи колела са леки, което означава, че дори вашето дете да се измори, няма да се налага да носите тежкото колело през целия парк до колата. Разгледайте нашите предложения от баланс колела и изберете най-подходящото за вашето дете. И не забравяйте да му вземете каска и протектори.

Да научиш детето си как да кара колело уверено и безопасно е умение, което не е задължително да идва естествено или лесно.

Добре, има деца, които изглежда са в състояние просто да въртят педалите си в много ранна възраст с много малко родителска помощ или съвет, но това са малко дечица. Повечето хлапета преминават през процес на обучение, който може да отнеме дни, седмици или дори месеци. Факт е, че всяко дете е различно и се учи с различно темпо.

Карането на колело изисква добър баланс и координация. Да накараш детето си да развие тези области е от ключово значение за бързото и безопасно каране на колело.

Много деца се научават да карат колело с помощта на стабилизатори (известни още като тренировъчни колела). Но сега много експерти смятат, че баланс колелата са много по -добри от велосипедите със стабилизаторите за развиване на добър баланс и координация при малките деца.

И така, какво точно е баланс колело и какво трябва да имате предвид, ако мислите да си купите такъв? По -долу са някои въпроси и отговори, които ще ви помогнат.

Какво е балансиращ велосипед?

Баланс велосипед е велосипед без педали. Въпреки че има рамка, спирачки, кормило, колела и т.н., той няма задвижване с педали. За да се движат напред, децата отблъскват земята с краката си, като Фред Флинстоун.

Друго нещо, което велосипедите за баланс нямат, са стабилизаторите (колелата за обучение при велосипидите). Тъй като децата са с крака на земята, те могат да развият баланса и координацията си, тъй като не се поддържат от стабилизатори. Това позволява на децата първо да развият баланса си, преди да преминат към педалите, което е най-важния елемент при каране на колело.

На каква възраст са балансиращите велосипеди?

Баланс велосипедите обикновено са за деца от 18 месеца до 7 години. Ако детето ви може да ходи, има вероятност да използва балансиращ велосипед.

Тъй като велосипедите за балансиране нямат задвижващ механизъм (педали, манивели и т.н.), те са много по -ниски от земята и са много по -леки от традиционните детски велосипеди. Това улеснява малките деца да задвижват и управляват мотора.

Балансиращите велосипеди наистина ли работят?

Балансиращите велосипеди обикновено дават на децата независимост много по -рано от традиционните велосипеди с педали със стабилизатори/ тренировъчни колела. Присъщата им простота означава, че тежат по -малко от традиционните велосипеди с педали и са по -лесни за разбиране от малките деца.

Баланс велосипедите са интуитивни за децата и обикновено те просто хващат колелото и тръгват, не са необходими инструкции! Като нямат задачата да въртят педалите на класическото колело, децата могат да се концентрират върху по -сложните и нюансирани умения за балансиране.

Как работи балансиращият велосипед?

Тъй като велосипедите за баланс са ниско до земята, децата достигат земята с краката си. За да се придвижат напред, те отблъскват земята и започват да ходят с мотора, след това преминават към бягане, крачене и плъзгане. След като се плъзгат независимо, децата овладяват баланса си и са готови да започнат да въртят педалите. Но не бързайте, децата могат да продължат да карат балансиращия велосипед толкова дълго, колкото пожелаят.

Балансиращите велосипеди също учат децата как да управляват правилно, като навеждат мотора към ъгъла (за разлика от стабилизаторите!), Като гарантират, че краката им са на земята.