Книги за 6-9 години

Артикули 1-2 от 2

На 6 години повечето деца започват да се учат да четат сами. Но тъй като техните способности и интерес към четенето на тази възраст могат да варират е добре родителите „силно да насърчават“ децата си продължат. Важно е децата да четат на глас, както и те сами да се научават да прелистват страниците. Четейки на глас, всяко дете вниква по-добре в историята.

Когато става въпрос за книги на шест годишни деца е важно добре да бъдат избрани заглавията, които ще чете вашето дете. Отлично подбраната книга спрямо възрастта му ще събуди интереса му по правилния начин, както и ще му внуши увереност, че се справя добре с четенето. Забавен тест / игра за определяне на сложността на книгата за вашето дете може да бъде, като отворете книгата на която и да е страница и накарайте 6-годишното си дете да прочете тази страница. Ако има пет или повече думи, с които имат затруднения, тогава тази книга е малко прекалено трудна за тях, в този случай трябва или да изберете нещо малко по-лесно, или да го прочетете на глас, докато не са готови сами да го прочетат.

По отношение на темата нашите експерти от Патиланци БГ се обединиха, че най-добрите книги за всеки 6-годишен са тези, които най-много обичат - без значение колко глупава може да изглежда историята. Всяка книга, която дете обича да чете, е тази, която ще помогне да ги направи читател през целия живот.