Да имате ъглови предпазители в дома си може да бъде отлична идея, особено след като имате бебе. Бебетата са любопитни и са склонни да изследват заобикалящата ги среда и липсата им на координация може да доведе до случайни удари и падания. Силиконовите ъглови предпазители, които обикновено са направени от мек материал, могат да помогнат за предпазване на вашето бебе от остри ъгли на мебели, като маси и шкафове. На пазара можете да намерите голямо разнообразие от тях, като трбва да изберете най-подхоите за вашите нужди.

Ето няколко ползи, поради които ъгловите предпазители могат да ви бъдат от полза:

 • Безопасност: Ъгловите предпазители могат да предотвратят сериозни наранявания или натъртвания, причинени от случайни сблъсъци с остри ръбове. Бебетата често се движат и може да нямат пространствено съзнание, за да избегнат блъскането в ъглите на мебелите.
 • Защита на бебето: Ъгловите предпазители са част от основните мерки за защита на бебето, за да се осигури безопасна среда за вашето дете. Те осигуряват допълнителен защитен слой за минимизиране на риска от нараняване.
 • Спокойствие: Като добавите ъглови предпазители, можете да сте спокойни, знаейки, че сте предприели стъпки за намаляване на потенциалните опасности във вашия дом.
 • Рентабилни: Ъгловите предпазители са сравнително евтини и могат лесно да се монтират. Това ги прави практично решение за поддържане на безопасна среда за вашето дете, без да разбивате банката.

Въпреки че ъгловите предпазители могат да помогнат за предпазването на вашето бебе, също така е важно да създадете безопасна среда по други начини. Други мерки за защита на бебето, като осигуряване на електрически контакти, използване на стопери за врати и инсталиране на предпазни врати, могат да допълнят използването на ъглови предпазители.

Не забравяйте, че всеки дом е различен и решението за инсталиране на ъглови предпазители в крайна сметка зависи от вашите конкретни обстоятелства и оформлението на вашите мебели.

Друга категория предпазители, които е добре да проучите за да сте убедени, че децата ви ще са в безопасност в дома ви е заключалките за мебели. Те могат да бъдат разнообразни модели, цветове и функционалност.  Предпазните ключалки за шкафове и уреди са от съществено значение, за да предотвратят достъпа на децата до потенциално опасни вещества или предмети. Тези ключалки са предназначени да затруднят малките деца да отварят шкафове, чекмеджета или определени уреди като хладилници, фурни или перални машини.

На пазара се предлагат няколко типа предпазни ключалки за деца с различни характеристики и методи на инсталиране. Ето някои често срещани типове:

 • Брави за шкафове и чекмеджета: Тези ключалки обикновено се предлагат под формата на резета или магнитни ключалки. Резета се монтират във вътрешността на шкафове или чекмеджета и изискват специфично движение или комбинация за освобождаване. Магнитните ключалки използват магнити, за да държат шкафа или чекмеджето затворени и могат да бъдат отворени само с магнитен ключ. 
 • Многофункционални ключалки с ремъци: Тези гъвкави ремъци могат да закрепят различни уреди като хладилници, фурни или тоалетни седалки. Те са регулируеми и могат лесно да се закрепят към уреди с помощта на силно закрепваща лепенка.
 • Капаци на дръжките на вратите: Тези капаци не позволяват на децата да хванат дръжката, особено тези, водещи към опасни зони като пералнята или работещата фурна. Те са предназначени да затрудняват хващането и завъртането на дръжката на малките ръчички.
 • Капаци на копчетата на печката: Тези капаци не позволяват на децата да включват печката или фурната. Те се поставят над копчетата на печката и изискват сила на възрастен или комбинация за отстраняване.
 • Разбира се – да не забравяме и предпазителите за контактите. Незнайно защо точно този атрибут от дома ви е първото нещо, което ще ангажира вниманието на детето. Те са лесни за монтаж и  наистина вършат работа. 

Някои популярни модели предпазни ключалки за деца включват:

 • Магнитни предпазнители за шкафове и чекмеджета: Използва магнитни ключалки, които се монтират от вътрешната страна на шкафове и чекмеджета. Ключалките се освобождават с помощта на магнитен ключ.
 • Резета за шкафове и чекмеджета Dreambaby: Тези ключалки са регулируеми и могат лесно да се монтират с винтове. Те изискват специфично движение за освобождаване.
 • Sipo ключалки с двойно действие за многократна употреба: Тези ключалки са универсални и могат да се използват на различни повърхности като шкафове, чекмеджета, тоалетни или уреди. Те са гъвкави и лесно регулируеми.

Предпазните ключалки за деца за шкафове и уреди осигуряват спокойствие на родителите и лицата, които се грижат за тях, като държат опасни предмети или зони извън обсега на любопитни деца. Изборът на правилния вид и модел брава зависи от конкретните нужди, предпочитания и обектите, които ще обезопасявате в домакинството.