Кошарата за игра е ограда или панел, монтиран, за да попречи на бебето да ходи само на опасни места, като в същото време му създавате малка лична зона в дома си.

 Бебетата, които са изпълнени с любопитство, се движат енергично, взимат различни неща и ги слагат в устата си. Полезно е, когато искате бебето ви да бъде временно в безопасна зона, като например когато искате да се концентрирате върху домакинската работа. Ако лазенето и любопитството на вашето бебе станат интензивни, считайте това за мярка за безопасност.

 

Как да изберем кошара?

 За да изберем най-подходящия модел кошара, следва да се спрем на няколко основни критерия. Нека проверим лесните за използване функции като размер, материал и функция за сгъване.

1.Има три основни вида материали за детски кошари: пластмаса, дърво и мрежа. Нека отбележим плюсовете и минусите на всеки материал.

  • "Пластмасата" е лесна за пренасяне и лесна за почистване;

Предимството на пластмасовия тип е, че се сглобява лесно и формата му може да се променя свободно. Има много продукти, които се доставят с цветни и привличащи вниманието играчки, а също така е привлекателно, че бебетата могат да се забавляват. Лесно се почиства само като се избърше, когато се замърси , така че се препоръчва за заети майки и татковци.

  • "Дървените модели" са модерни и се адаптират към интериора;

Ако поставите дървена кошара в стаята си, може да останете малко изненадани от нейното присъствие. В това отношение дървеният тип е прост, така че ще се слее с интериора на стаята. Препоръчва се за майки и татковци, ориентирани към дизайна, които не искат да добавят твърде много цветни неща в стаята си.

Тя е издръжлива и стабилна, така че може да се използва многократно. Теглото на основния модул обаче е голямо, така че е трудно да се премести, след като бъде инсталиран. Препоръчва се за тези, които са решили къде да го използват.

  • Мрежата“ улеснява майките да видят какво има вътре.

 Предимството на мрежестия тип е, че виждате добре вътрешността на бебето, така че можете да го проверявате, докато вършите домакинска работа. Освен това няма твърда част от вътрешната страна, така че се препоръчва за малки бебета, които все още не могат да седят добре, и бебета, които са нестабилни за първи път, когато започнат да се държат на краката си.

Има и типове , които могат лесно да се настроят или съхраняват компактно , така че да са полезни и при пътуване или прибиране у дома

2.Преценете размера, като си представите мястото, където ще я поставите

Кошарата за игра е сравнително голям артикул сред бебешките стоки. Има различни размери, от компактни размери, които могат да бъдат поставени в малка стая до размери, с които възрастните могат да играят в просторно пространство.

 По принцип се препоръчва да изберете размер, който предлага достатъчно място, така че детето ви да може да играе удобно . Ако не можете да изберете размер, изберете модулен тип, който ви позволява да добавите още панели по-късно.

 3.Най-добрата насока за височина е височината, която детето не може да изкачи, и височината, която бащата и майката могат лесно да прекрачат. Стандартно продуктите са с размер от около 55 cm до около 70 cm , като има разлика от около 10 до 15 cm между ниските и високите.

4.Проверете спецификациите на входа и изхода на кошарата.

Има два вида входове и изходи за кошари: един с врата и един без врата .

Предимството на наличието на врата е, че е лесно за майките да влизат и излизат безопасно. Ако изберете такъв, който може да се отваря само отвън, не е нужно да се притеснявате, че бебето ви ще изскочи само. От друга страна, не е нужно да отваряте и затваряте вратата всеки път, когато влезете в типабез врата. Изберете този, който ви е най-удобен.

5.Не забравяйте да проверите безопасността.

Уверете се, че вашето бебе е безопасно и сигурно. И дали кошарата отговаря на основните Европейски стандарти за безопастност- EN 71 или CE сертификат.

6. Някои продукти се предлагат с комплект "неплъзгащи се"и прикрепящи елементи, които могат да бъдат прикрепени към повърхността, която докосва пода. Ако има противоплъзгащо покритие, за бебето ще бъде трудно да падне, когато започне да се хваща за кошарата или да се блъска в нея.

 Освен това, ако не се плъзга лесно, мястото за поставяне на кошара ще бъде здраво фиксирано.

 

Защо ви е необходима кошара?

 Преди всичко, заради безопасността на бебето. Любопитните бебета ще се движат из стаята енергично, когато могат да пълзят и ходят. Кошарата е особено полезна, когато не искате детето ви да ходи на опасни места като кухнята или стълбите, или когато трябва да откъснете очи от него за домакинска работа. Задържането на бебето в кошарата може да го предпази от опасност.

 

Колко време може да се използва кошарата?

 В зависимост от продукта, много от тях могат да се използват от 6 месеца до 2.6 години. Децата стават особено активни от около 8-месечна възраст, когато започват да пълзят и да ходят. Добре е да имате предварително готов вариант, когато започнат да се движат из къщата. От около две години и половина, когато движенията станат по-сигурни, нуждата от ограничаране постепенно изчезва.

 Кошарата също е помощник за майки и татковци при отглеждането на деца. Конструктивно бебето може да се облегне на него или да го държи, докато стои, така че изберете такъв модел, който е проектиран така, че да не се прекатури, дори ако натоварите тежестта си върху него.